• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Americanii ar putea mânca în curând hamburgeri preparați de roboți

Nov 19, 2012 costachel Știri 0


Hamburger facut de robot

Nu mai este chiar o noutate faptul că în alimentația publică roboții au început deja să ia locul oamenilor. După cum vă spuneam nu demult, în China există deja 4 restaurante în care personalul este alcătuit în cvasi-totalitate din mașini, iar succesul lor este destul de mare (deși mai mult în rândul copiilor).

Cuptorul robot

Era, probabil, și timpul ca ideea să treacă Pacificul. S-a oprit, deocamdată, la San Francisco, unde Momentum Machines visează să facă o rețea de localuri fast-food din SUA, în care hamburgerii să fie făcuți de un robot. De fapt, este vorba de un sistem de coacere și feliere, cu benzi de asamblare și de împachetare. Clienții nu au altceva de făcut decât să-și programeze tipul dorit de hamburger și să aștepte puțin până este gata produsul final.

„Mașinăriile inventate de noi pot înlocui angajații care lucrează astăzi în restaurante. Acestea pot face tot ce fac oamenii, dar mult mai bine”, au declarat reprezentanți ai Momentum Machines.

Mașina, susțin inventatorii ei, este capabilă să producă aproximativ 360 de hamburgeri pe oră. De asemenea, cu ajutorul ei, orice client al restaurantului va putea să își personalizeze hamburgerul, iar opțiunea de mâncare la pachet este la fel de bine îndeplinită. Mai mult, inventatorii insistă că va fi vorba despre niște gourmet hamburgers, deoarece fiecare client poate să aleagă un tip diferit de tocătură (dar asta după „next revision”).

Alimentatorul de legume

Momentum Machines susține că înlocuirea oamenilor în bucătăria restaurantului nu este doar o măsură mai eficientă, ci și una mai sanitară. În plus, suprafața pe care mașina de făcut hamburgeri o ocupă este de doar 7,31 metri pătrați, astfel încât capacitatea sălii de mese poate crește.

Pentru moment, mașinăria de la Momentum Machines rămâne doar un prototip. Rămâne de văzut dacă inventatorii vor găsi și investitorii necesari pentru a-și vedea visata rețea de fastfood-uri transpusă în realitate.

Proiectul

Foto: momentummachines.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Logo produs traditionalÎn curând, produsele tradiționale autentice vor putea fi recunoscute după această siglă Să bei de să stingi iar ficatul să-ți rămână intact? Cică, în curând, s-ar putea… Robot bucatarChina: restaurantul în care toți angajații sunt roboți Bere vinAmericanii preferă berea, americancele vinul

  • burger, fast-food, restaurante, roboti, SUA

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved