• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Curry de porc

Nov 07, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc 1


curry de porc

Dacă despre curry am mai vorbit la modul teoretic, iaca a venit și momentul de nițică practica pe tarlaua gastronomiei indiene. Și cum rețeta de curry de porc de mai la vale mi se pare tare bună pentru a da o idee introductiva în tipul acesta de mâncăruri (se face simplu, bașca din ingrediente pe care le putem găsi cu minimum de efort), am decis sa v-o povestesc și dumneavoastră. Mai ales că-i și tare bună.

Liste de cumpărături pentru un curry de porc zice așa:

800 g carne fragedă și macră de purcel (mușchi, cotlet, cam pe-aici),
1 ardei gras roșu,
1 măr,
1 cățel de usturoi,
1 bucățică de ghimbir (cam de 3 cm, sa zicem),
2 cepe,
1 lingură de praf de curry,
2 linguri de stafide,
1/2 l supă (hai, poate fi și de cub),
200 ml lapte de cocos,
1 pahar de iaurt (de 400 ml),
ulei,
sare.

Curățați tot ce-i de curățat și tăiați cubulețe (ardeiul și mărul) sau cât de mărunt (ceapa, usturoiul și ghimbirul).

Spălați carnea și tăiați-o cuburi măricele. Încingeți 2 linguri de ulei într-o cratiță cu fundul gros și căliți porcul pe toate părțile, până se aurește.

Scoateți-l pe o farfurie, mai adăugați o lingură de ulei și puneți la sotat ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul și mărul (cam 10 minute, amestecând des).

Presărați curry-ul, puneți carnea la loc, adăugați stafidele și supa, acoperiți și lăsați totul sa fiarbă la foc mic, timp de vreo 3/4 de ora (dar verificați din când în când nivelul lichidului și, dacă vi se pare ca a scăzut prea mult, completați cu supa).

Când a fiert carnea, adăugați laptele de cocos și jumătate din iaurt, amestecați bine și lăsați totul sa fiarbă, descoperit, încă 10 minute.

Când e gata, verificați dacă nu mai trebuie ceva sare și serviți fierbinte, cu orez și, eventual, cu câte o lingură din iaurtul rămas peste fiecare porție

Variante? Mult prea multe ca să le spun pe toate, așa că nu vă sugerez decât că mai puteți pune pe masă castronele cu diferite ingrediente pe care fiecare mesean să le poată presăra/turna peste: cocos proaspăt dat prin răzătoare, felii de banane, frunze de coriandru tocate mărunt sau chutney de mango.

Vinul pentru acest delicios curry de porc? Greu de spus. Un Pinot Noir ar trebui sa aibă complexitatea necesara, dar un mai subțire Burgund s-ar integra și el foarte bine în peisaj. Nu știu, dumneavoastră alegeți.

 

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de orez cu mazare si crevetiSalată tailandeză de orez cu creveți și curry Curry Știți ce-i aia curry? Sote de vițel cu curry

  • curry, India, porc

One thought on “Curry de porc”

  1. pansy 07/11/2010 at 13:50

    intr-adevar cred ca e un curry bun si aromat.interesant este ca ai pus si lapte de cocos si iaurt.eu de regula la curry pun sau una sau alta.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved