• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ajută ciocolata la slăbit?

Mar 27, 2012 costachel Știri 0


Pare de la sine înțeles: ciocolata, la fel ca și orice alte dulciuri, îngrașă. Numai că o cercetare recentă a descoperit un fapt surprinzător: persoanele care mănâncă în mod regulat ciocolată sunt mai slabe decât cele care doar gustă, ocazional sau deloc.

Studiul, realizat de Beatrice Golomb, Sabrina Koperski și Halbert White, cercetători la University of California, San Diego, a fost publicat în ultimul număr din Archives of Internal Medicine. Iar rezultatele, preluate de io9.com, vin în contradicție cu aproape tot ce se știa despre ciocolată.

Problema (și percepția generală) datează încă de când europenii au descoperit arborele de cacao. Spre deosebire de aztecii și maiași, cuceritorii de peste Atlantic au amestecat cacaua cu lapte și zahăr, pentru a face mai pe gustul lor, transformând astfel ciocolata (parte importantă a dietei nativilor americani) într-un desert. Iar deserturile îngrașă.

Altminteri, aspectele benefice ale consumului de ciocolată sunt cunoscute: în primul rând este vorba despre efectele antioxidante (datorate prezenței epicatehinei), dar și despre cele legate de tensiune, colesterol etc. De fiecare dată, însă, apărea întrebarea: compensează aceste beneficii problemele legate de îngrășare?

Ei bine, cercetătorii spun că problema este una falsă și că, de fapt, persoanele care consumă în mod regulat ciocolată au un Indice de Masă Corporală (IMC) mai bun. Datele preliminare par să demonstreze că ciocolata ajută la reducerea depunerii grăsimilor, practic eliminând surplusul pe care tot ea l-a adus. Un fel de bandă a lui Möbius.

Cercetătorii avertizează însă că studiul lor este abia la început și nu se poate determina dacă aceste efecte sunt comune oricărui tip de ciocolată, și nici dacă acest efect autoreglant este valabil pentru orice persoană, indiferent de obiceiurile de consum.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

CiocolataNe poate apăra ciocolata de un accident vascular cerebral? Ciocolata alungă bolile de inimă Ciocolata neagră e la fel de bună pentru sănătate ca și exercițiile fizice Alimentele „light” nu ajută să slăbim ci, dimpotrivă, ne îngrașă

  • ciocolata, sanatate, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved