Ieri, gigantul Archer Daniels Midland Companya anuntat lansarea inlocuitorului de unt de cacao numit Chocovit Extra. Un ersatz ce va mari, fireste, eficienta, va scadea costurile producatorilor, care, pe deasupra, vor putea oferi astfel un produs de cea mai buna calitate. Evident.
Absolut intamplator, desigur, apare cvasi-concomitent stirea (Mediafax o preia din NZ Herald) ca productia de cacao se va prabusi, drept pentru care se anunta vremuri tare grele pentru fabricantii de ciocolata, care ciocolata va ajunge mai scumpa decat aurul.
Sa cred in coincidente, sa nu cred…?
Update: Fireste ca stirea a inceput sa fie preluata ca atare, si nimeni (de pilda Click, Cotidianul, Realitatea, Antena 3, in curand probabil si ceilalti) nu-si pune nici un fel de intrebare. De ce si-ar pune?
Adica si ciocolata o sa se faca din altceva decat unt de cacao? Ieri am scris si eu despre o prajitura care are mare reclama la noi, am citit eticheta si am asezat-o cu grija intr-un raft de teama sa nu explodeze.
Intrebari nu isi mai pune nimeni din presa de mult, parerea mea.
Si totusi nu cred ca in toata lumea ciocolata se va face numai cu porcarii, tocmai am primit unele din Belgia, am mai primit si din Elvetia, eu sper sa nu fie asa de rau.
Pur si simplu stirea mi s-a parut exagerat de alarmista, asa ca mi-am pus banala (zic eu) intrebare “de ce”? Am dat o cautare dupa “cocoa butter equivalent launch” (ca prea avea stirea arome, nu de cacao, ci de campanie integrata) si prima stire a fost cea pomenita mai sus. Atat si nimic mai mult. Iar cititorii acestui minunat site zic eu ca merita o informare cat mai completa, macar cand e vorba de mancare 🙂
Mie nu-mi place ciocolata, cred ca mananc cam 30 de grame pe an, dar nu vad de ce ar trebui inlocuita! Asa cum e isi serveste menirea.
Din punctul meu de vedere poate ajunge mai scumpa ca aurul, ca intamplator, nici ala nu-mi place!
Dar ca este orchestrat, e orchestrat, parerea mea.
Nu stiu la ce fel de campanie apeleaza ei…probabil se bazeaza ca multe persoane sunt dependente de ciocolata (adica le place foarte mult) si consuma cantitati uriase in perioade foarte mici si nu stiu…ideea e ca ciocolata de calitate e oarecum scumpa si in momentul actual si foarte greu de gasit o ciocolata cu adevarat ciocolata…eu personal am mancat o ciocolata din Elvetia care mi s-a parut super si cateva din Italia….acum ce pot zice problema lor ca vor face asemenea schimbari dar nu cred ca va aduce un aport asupra economiei chestia asta…
Acum v-as intreba ce parere aveti despre ciocolata in Romania, adica cum se prezinta ea in diferite ambalaje si denumiri (Laura, Novatini, Africana, Poiana, Kandia, Heidi, chiar si anumite ciocolati mici Fagaras, Vis, ROM etc)???
in fine ideea este ca nu cred ca ciocolata se va scumpi pentru ca e un mod de a delecta papilele gustative si nu numai ale unei doamne/domnisoare(stim foarte bine ca e in top 3 al afrodisiacelor pentru femei) si oricum las parerea asupra expertilor poate o sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus!:D
Nefiind un mare amator de ciocolata (nu cred c-am gustat nici jumatate din marcile enumerate) chiar n-as sti ce sa raspund. Subiectul pe care l-am avut in vedere era manipularea, nicidecum calitatile ciocolatei, de orice fel ar fi ele 🙂 Dar poate vor raspunde alti cititori, cu siguranta mai priceputi decat mine.
Adica si ciocolata o sa se faca din altceva decat unt de cacao? Ieri am scris si eu despre o prajitura care are mare reclama la noi, am citit eticheta si am asezat-o cu grija intr-un raft de teama sa nu explodeze.
Intrebari nu isi mai pune nimeni din presa de mult, parerea mea.
Si totusi nu cred ca in toata lumea ciocolata se va face numai cu porcarii, tocmai am primit unele din Belgia, am mai primit si din Elvetia, eu sper sa nu fie asa de rau.
Doamne ajuta (sau fereste, dupa caz).
Sanatate.
Pur si simplu stirea mi s-a parut exagerat de alarmista, asa ca mi-am pus banala (zic eu) intrebare “de ce”? Am dat o cautare dupa “cocoa butter equivalent launch” (ca prea avea stirea arome, nu de cacao, ci de campanie integrata) si prima stire a fost cea pomenita mai sus. Atat si nimic mai mult. Iar cititorii acestui minunat site zic eu ca merita o informare cat mai completa, macar cand e vorba de mancare 🙂
Un ersatz , e un ersatz!
Mie nu-mi place ciocolata, cred ca mananc cam 30 de grame pe an, dar nu vad de ce ar trebui inlocuita! Asa cum e isi serveste menirea.
Din punctul meu de vedere poate ajunge mai scumpa ca aurul, ca intamplator, nici ala nu-mi place!
Dar ca este orchestrat, e orchestrat, parerea mea.
Nu stiu la ce fel de campanie apeleaza ei…probabil se bazeaza ca multe persoane sunt dependente de ciocolata (adica le place foarte mult) si consuma cantitati uriase in perioade foarte mici si nu stiu…ideea e ca ciocolata de calitate e oarecum scumpa si in momentul actual si foarte greu de gasit o ciocolata cu adevarat ciocolata…eu personal am mancat o ciocolata din Elvetia care mi s-a parut super si cateva din Italia….acum ce pot zice problema lor ca vor face asemenea schimbari dar nu cred ca va aduce un aport asupra economiei chestia asta…
Acum v-as intreba ce parere aveti despre ciocolata in Romania, adica cum se prezinta ea in diferite ambalaje si denumiri (Laura, Novatini, Africana, Poiana, Kandia, Heidi, chiar si anumite ciocolati mici Fagaras, Vis, ROM etc)???
in fine ideea este ca nu cred ca ciocolata se va scumpi pentru ca e un mod de a delecta papilele gustative si nu numai ale unei doamne/domnisoare(stim foarte bine ca e in top 3 al afrodisiacelor pentru femei) si oricum las parerea asupra expertilor poate o sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus!:D
Nefiind un mare amator de ciocolata (nu cred c-am gustat nici jumatate din marcile enumerate) chiar n-as sti ce sa raspund. Subiectul pe care l-am avut in vedere era manipularea, nicidecum calitatile ciocolatei, de orice fel ar fi ele 🙂 Dar poate vor raspunde alti cititori, cu siguranta mai priceputi decat mine.