Cercetări recente, ale căror concluzii au fost publicate ieri în British Medical Journal, au ajuns la concluzia că un consum însemnat de ciocolată ajută la prevenirea bolilor de inimă.
Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la universitățile Cambridge și Colombia și a fost prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie de la Paris, anunță The Huffington Post.
Savanții au analizat și studii anterioare, care puseseră în evidență proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale ciocolatei, și au ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă multă ciocolată chiar sunt mai ferite de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.
Cercetarea nu a insistat însă pe diferențele care există între ciocolata neagră și ciocolata cu lapte, iar realizatorii studiului avertizează că un consum mare de ciocolată poate duce la creșteri în greutate și sporește riscul apariției diabetului.
Totuși, concluzia fermă la care au ajuns cercetătorii este aceea că „un consum de ciocolată în cantități sporite poate fi asociat cu reducerea până la o treime a riscurilor apariției unei boli cardiovasculare”.