• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cinci vinuri de la Domeniul Vlădoi la Degustările Costăchel&Expo

Nov 21, 2015 costachel Băuturi, Vinuri 0


Vinuri Domeniul Vlădoi

Miercuri a avut loc la Restaurantul Expo o nouă ediție a Degustărilor Costăchel&Expo. Vedetele, de această dată, au fost vinurile de la Domeniul Vlădoi, adică, în ordinea turnării în pahare, Sauvignon Blanc, Anca Maria, 2014, Chardonnay, Pivnița Basarabilor, 2014, Roze, Anca Maria, 2014, Syrah, Pivnița Basarabilor, 2014 și Merlot, Pivnița Basarabilor, 2011. Iar prezentarea a fost excelent făcută de Anca Maria Vlădoi, drept pentru care, de data asta, mi-am găsit cam greu locul în peisaj.

Juriul a decis

După cum deja presupun că știți, la fiecare ediție a Degustărilor noastre participanții sunt rugați să dea note, de la 1 la 10, vinurilor degustate. Pentru vinurile de la Domeniul Vlădoi, însumarea notelor a grăit așa:

1. Merlot, Pivnița Basarabilor, 2011 – 9,3
2. Roze, Anca Maria, 2014 – 9,1
3. Sauvignon Blanc, Anca Maria, 2014 – 8,7
4. Syrah, Pivnița Basarabilor, 2014 – 8,4
5. Chardonnay, Pivnița Basarabilor, 2014 – 8,2

În loc de concluzii

Dacă de obicei am anumite rezerve față de ordinea rezultată în urma votării, de data asta, recunosc, gusturile mele personale se cam potrivesc cu ierarhia prezentată mai sus (nu neapărat și cu notele, dar asta-i altă discuție). Fiindcă da, Merlot-ul, avantajat și de vârstă, s-a prezentat cel mai bine, iar Roze-ul, proaspăt și elegant, cu o aciditate numai bună, a meritat să conducă plutonul „tinerelor”.

Poate (și zic poate) Sauvignon-ul ar fi meritat o soartă mai bună, numai că, din păcate, un mic defect organizatoric a făcut ca o sticlă din cele destupate să fie altfel. Nu zic mai rea, nici mai bună, ci doar altfel, mai de Lume Nouă (și când am făcut prezentarea, din respectiva sticlă provenea vinul din paharul meu, de s-au cam mirat unii că l-am numit „bombastic” sau cam așa ceva. În fine, asta e…). Dar, aceasta fiind situația, evident că n-aș putea băga mâna-n foc în privința exactității notei finale.

În rest, Syrah-ul n-are alt defect decât că e cam tânăr și, probabil, un an-doi de reflecție suplimentară i-ar prinde bine. Cât despre Chardonnay, senzația mea e că prezența lemnului îi derutează un pic pe consumatori și de aici nota cam mică. Una e să te aștepți să găsești în pahar o bombă voioasă de fructe albe și să găsești un vin reținut, cu condimentele lemnului din belșug și, din păcate, cu o notă untoasă cam timidă. Dar iarăși, s-ar prea putea ca la anul Chardonnay-ul ăsta să se prezinte mai bine. De urmărit.

A, și dacă vreți să vedeți mai multe poze de la eveniment, le găsiți pe pagina de facebook.

S-ar putea să vă intereseze și:

De la Fințești, șase vinuri Lacerta și încă vreo cinci tentative degustare, Vinuri, Budureasca, ExpoCinci vinuri de la Budureasca și peripețiile lor în Dealul Copoului Rioja, Drăgășani, Adamclisi, plus trei vinuri fără alcool De cinci ori Bordeaux. Vinuri de Bordeaux

  • Chardonnay, Domeniul Vladoi, Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved