• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul!

Oct 14, 2012 costachel Băuturi, Cocktailuri 1


Cel mai scump cocktail - Salvatore's Legacy

Unul din cei mai cunoscuți barmani din lume, Salvatore Calabrese, a stabilit un nou Guinness World Record la categoria Cel mai scump cocktail din lume. Denumită Salvatore’s Legacy, băutura a fost preparată în premieră săptămâna trecută, la The Playboy Club din Mayfair, în prezența unui public avizat, format din crema barmanilor din Londra.

Cel mai scump cocktail - Salvatore's Legacy componente

Rețeta?

40 ml de Clos de Griffier Vieux Cognac din 1788,
20ml de Kummel Liqueur din 1770,
20 ml de Dubb Orange Curaçao din 1860
Două picături de Angostura (cca. 1900).

Noul Cel mai scump cocktail a fost realizat cu ocazia London Cocktail Week și a fost cumpărat de un vechi prieten (și client) al lui Calabrese.

Cel mai scump cocktail - 27,321

Fostul „cel mai scump cocktail” mai poate fi băut la Burj Al Arab

Precedentul record era deținut de cocktailul 27.321, care se poate servi la The Skyview Bar din hotelul Burj Al Arab. Este o variantă de old-fashioned, realizată cu whisky Macallan vechi de 55 de ani, gheață obținută din apă provenind de la aceeași distilerie, zahăr parfumat cu fructul pasiunii și un „dried fruit bitter” special. Se servește într-un pahar de cristal Baccarat, gravat cu aur de 18 carate și personalizat cu emblema hotelului (paharul intră în preț). Denumirea este dată de prețul băuturii, care costă fix 27.321 dirhami (aproximativ 4.660 euro).

Și încă o precizare: vor fi făcute doar 10 asemenea cocktailuri. Până acum au existat doi amatori pentru fostul Cel mai scump cocktail din lume…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Un cocktail de 12.500 de euro pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta Cel mai scump ton din lumeCel mai scump ton din lume a costat aproape 2 milioane de dolari Cel mai scump sos de paste din lume Penfolds 2004 Block 42A fost lansat cel mai scump vin din lume

  • Angostura, cocktail, coniac, whisky

One thought on “Cel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul!”

  1. aphextwinz 15/10/2012 at 08:24

    Mi-e rau. Si mie mi se parea scump cocktailul de la Florian din Venetia si acolo trebuia sa platesc paharul separat.

    Bine ca nu am bani ca ma aveau de client 🙂

    In Barcelona am vazut un magazin (de fapt prima oara cand am vazut ca exista asa un magazin) cu bauturi in sticle care arata ca in poza dvs numarul doi. Nu aveau afisate preturile.

    Sanatate!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved