• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

A fost lansat cel mai scump vin din lume

Jun 29, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 0


Penfolds 2004 Block 42

Da, ați dedus corect, este vorba despre un vin cât se poate de actual, nu de vreo „vechitură” de sute de ani și nici despre rezultatele vreunei licitații aberante. Știrea se referă la o idee a producătorului australian Penfolds, care a pus ieri în vânzare cel mai scump vin din lume. Botezat 2004 Block 42, este complet închis în sticlă (gen flacoanele de medicamente), iar „tirajul” este de doar 12 „ampoules”. Prețul unei asemenea fiole? 168.000 de dolari, adică puțin peste 135.000 de euro.

În comunicatul de presă, producătorul australian a venit cu mai multe precizări:

„Atunci când cumpărătorul ia decizia să deschidă fiola, un «senior member» din echipa de oenologi a Penfolds va veni personal pentru o ceremonie specială de deschidere. Winemaker-ul se va deplasa la destinația aleasă, fiola va fi scoasă din ambalajul de sticlă «fir cu plumb» și va fi deschisă cu o sculă specială din argint fin, placată cu tungsten. Apoi vinul va fi pregătit cu ajutorul unui tastevin artizanal din argint.”

2004 Block 42 este un Cabernet Sauvignon „single vineyard”, produs, conform producătorului, din cele mai bătrâne vițe-de-vie din lume. Este cel mai scump vin vândut vreodată direct din cramă (desigur, cu condiția să se și vândă). Designul sculpturii de sticlă și execuția aparține artistului australian Nick Mount.

Foto: penfolds.com

S-ar putea să vă intereseze și:

vin roșu cola Rouge SucettePrimul carcalete cu cola din lume a fost lansat la Vinexpo 2013 Cel mai scump sos de paste din lume California Capitol City Dawg hot dogTop 6: cel mai scump hot dog din lume Cel mai scump cocktail - Salvatore's LegacyCel mai scump cocktail din lume: 6800 de euro paharul!

  • Australia, Penfolds, preturi, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved