Despre faptul că în 2012 s-a desfășurat la Bruxelles Anul Gastronomiei, Brusselicious, am amintit în treacăt atunci când v-am povestit despre controversele franco-belgiene referitoare la paternitatea acestei specialități culinare atât de îndrăgite. Ei, bine, în cadrul aceluiași eveniment, publicul a putut să-și exprime prin vot opțiunea referitoare la cel mai bun fritkot bruxellez.
A câștigat „Maison Antoine”, situat în Place Jourdan din Etterbeek. Fondat în 1948 de Antoine Desmet și soția sa, localul a rămas unul familial, fiind astăzi condus de cea de-a treia generație. Se spune că este vizitat nu doar de localnici: turiști din întreaga Belgie și chiar din străinătate nu ratează ocazia, atunci când sunt în Bruxelles, să treacă prin Place Jourdan pentru o porție de „frites”.
Victoria a fost marcată prin dezvelirea, ieri, a unei statui, reprezentând (cum altfel) un cornet de cartofi prăjiți. Lucrarea a fost oferită de VisitBrussels, agenția de promovare a turismului din capitala Belgiei.
Nu este, de altfel, prima recunoaștere a faptului că la „Maison Antoine” se servesc cei mai buni cartofi prăjiți. Deja prestigiosul New York Times îl prezentase ca fiind locul unde se pot mânca „the best French fries in the world”.
Singura dorință a proprietarilor a rămas acum ca ștafeta să fie preluată și de ce-a de-a patra generație familiei.
Brusselicious suna tare haios! dar lasand gluma la o parte e de admirat faptul ca s-au facut atat de cunoscuti si ca sunt la a 3 a generatie avand acelasi job.
Brusselicious suna tare haios! dar lasand gluma la o parte e de admirat faptul ca s-au facut atat de cunoscuti si ca sunt la a 3 a generatie avand acelasi job.