• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cei mai buni cartofi prăjiți din lume au acum statuia lor

Feb 22, 2013 costachel Știri 1


Cei mai buni cartofi prăjiți din lume

Despre faptul că în 2012 s-a desfășurat la Bruxelles Anul Gastronomiei, Brusselicious, am amintit în treacăt atunci când v-am povestit despre controversele franco-belgiene referitoare la paternitatea acestei specialități culinare atât de îndrăgite. Ei, bine, în cadrul aceluiași eveniment, publicul a putut să-și exprime prin vot opțiunea referitoare la cel mai bun fritkot bruxellez.

A câștigat „Maison Antoine”, situat în Place Jourdan din Etterbeek. Fondat în 1948 de Antoine Desmet și soția sa, localul a rămas unul familial, fiind astăzi condus de cea de-a treia generație. Se spune că este vizitat nu doar de localnici: turiști din întreaga Belgie și chiar din străinătate nu ratează ocazia, atunci când sunt în Bruxelles, să treacă prin Place Jourdan pentru o porție de „frites”.

Victoria a fost marcată prin dezvelirea, ieri, a unei statui, reprezentând (cum altfel) un cornet de cartofi prăjiți. Lucrarea a fost oferită de VisitBrussels, agenția de promovare a turismului din capitala Belgiei.

Nu este, de altfel, prima recunoaștere a faptului că  la „Maison Antoine” se servesc cei mai buni cartofi prăjiți. Deja prestigiosul New York Times îl prezentase ca fiind locul unde se pot mânca „the best French fries in the world”.

Singura dorință a proprietarilor a rămas acum ca ștafeta să fie preluată și de ce-a de-a patra generație familiei.

 Foto: lavenir.net

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi prajiti french friesCredeți că „French Fries” înseamnă „cartofi prăjiți franțuzești”? Iaca nu! FritkotCine a făcut pentru prima oară cartofi prăjiți? Rogojina de cartofiRogojină de cartofi Crochete de cartofi cu ton

  • Belgia, cartofi, cartofi prajiti

One thought on “Cei mai buni cartofi prăjiți din lume au acum statuia lor”

  1. nouatigaraelectronica 19/03/2013 at 14:31

    Brusselicious suna tare haios! dar lasand gluma la o parte e de admirat faptul ca s-au facut atat de cunoscuti si ca sunt la a 3 a generatie avand acelasi job.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved