• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Caloian Zinfandel Alb 2015 de la Oprișor. Nu s-a schimbat doar eticheta!

Apr 04, 2016 costachel Băuturi, Vinuri 0


Caloian Zinfandel Alb 2015

N-am ascuns niciodată faptul că unul dintre vinurile mele preferate de vară era Caloian Zinfandel Alb. Proaspăt, răcoritor și revigorant, a fost unul dintre cei mai plăcuți companioni pe care i-am avut în trecutele zile toride. Așa că, vă dați seama, m-am apropiat cu mare curiozitate de ediția 2015 a acestui vin.

Și trebuie să spun de la bun început că e tot proaspăt, răcoritor și revigorant, numai că a evoluat sensibil. Adică nu mai e un vin ușurel de vară toridă, a început să vrea un pic de răcoare și ceva mâncare. Și nu doar fiindcă e mult mai apropiat, mai ales olfactiv și în postgust, de un rosé. Dar s-o luăm pe rând.

Nasul descoperă un mix frumos și omogen de arome citrice, de fructe roșii, dar și albe (ceva pere, un pic de cireșe, plus o adiere fină de ananas). Aciditatea e optimă și oferă în continuare prospețimea de care vorbeam mai sus, însă corpul nu mai e la fel de ușurel, ci sensibil mai vertebrat. Fructele roșii rămân în gust mai mult ca o amintire a mirosului, citricele și fructele albe (cărora li se adaugă un strop de pepene galben) rămân să facă legea. Finalul, mediu, dă din nou senzația de rosé și te cam îmbie să mai iei o gură (și încă una…) pentru verificare.

Drept pentru care, repet, Caloian Zinfandel Alb nu prea mai e un vin ușor de vară, ci cu unul care, dacă mă-ntrebați pe mine, va fi perfect însoțitor al aperitivelor de Paști. Are și suficientă complexitate încât să se bată cu toate, are și prospețimea primăvăratică necesară, eu zic c-ar fi păcat să nu vă gândiți (și) la el când faceți lista de aprovizionare!

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Caloian Cabernet Sauvignon Alb OprișorCaloian Cabernet Sauvignon Alb, 2013, Crama Oprișor Caloian Feteasca Neagra RoseNoua Fetească Neagră Rose din gama Caloian a Cramei Oprișor Vinuri OprisorFestival Oprișor la Restaurantul Ralet

  • Caloian, Oprisor, vin, Zinfandel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved