• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Noua Fetească Neagră Rose din gama Caloian a Cramei Oprișor

Mar 04, 2016 costachel Băuturi, Vinuri 0


Caloian Fetească Neagră Rose 2015

Carevasăzică, nu s-a mulțumit Crama Oprișor cu deja consacratul Rosé din gama Caloian. Și s-a decis ca, pe lângă mai vechiul cupaj, să ne ofere și un sortiment obținut dintr-un singur soi: Fetească Neagră.

Culoarea e, după expresia prietenului Traian Petrea, de foaie de ceapă roșie. Olfactiv ne întâmpină prunele, fructele roșii (mai pe zmeură), o idee de cireașă neagră, una de piper și încă una (să fi fost totuși o autosugestie generată de culoare?) de trandafiri.

Gustul vine foarte bine în prelungire, în sensul că întâlnim aceleași fructe, bine sprijinite pe o prospețime deosebită. Însă nu degeaba culoarea este mai închisă, pe lângă vioiciunea fructată tipică rosé-urilor ne întâlnim și cu semne clare ale eleganței și catifelării tipice unei Fetești Negre bune.

Un postgust nu prea lung, dar foarte plăcut, completează fericit acest vin care, sunt sigur, va fi un succes atât pe mesele de Paști, cât și pe terasele verii. Și, ca mai toate vinurile din gama Caloian, are și un raport excelent calitate-preț. O singură problemă, la o adică: „tirajul” e unul redus, de doar 6618 sticle (să nu uit: chiar îmi place eticheta acestei serii limitate).

O precizare de final: am turnat Feteasca Neagră Rose în pahar alături de niște ardei umpluți. Și da, știu, nu-i însoțirea cea mai bună, dar așa a fost să fie… Însă ideea e alta: din motive care-mi cam scapă (dar suspectez smântâna), în combinația asta nota de cireșe negre a fost sensibil mai accentuată, aproape explozivă. Ceea ce, recunosc, mi-a făcut vinul ăsta și mai simpatic.

S-ar putea să vă intereseze și:

Fetească Neagră 2011 La Cetate, Crama OprișorFetească Neagră 2011 La Cetate, Crama Oprișor Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2012 Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013 Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012

  • Caloian, Feteasca Neagra, Oprisor, Rosé

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved