• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Caloian Merlot Rozé 2015. Nu numai pentru că s-au deschis terasele!

May 18, 2016 costachel Băuturi, Vinuri 0


Oprisor Caloian Merlot Roze 2015

Zic unii (destui!) că ar fi acum în România o mare modă a vinurilor rozé. O fi, nu zic nu. Și, cine știe?, poate ăsta o fi motivul pentru care găsim printre noii Caloieni de la Oprișor două rozé-uri. Iar dacă despre primul (cel făcut din Fetească Neagră) am apucat deja să vorbim (aici), se cheamă că a venit rândul poveștilor despre cel de-al doilea, adicătelea despre cel obținut din Merlot.

În ceea ce privește culoarea, e destul de hotărâtă, cam tot spre „foaie de ceapă roșie” trăgând dumneaei. Olfactiv, vinul e proaspăt, armonios, prezentându-se cu un ansamblu de fructe roșii, având o vișină pe post de (timidă) solistă.

Gustul vine foarte bine în prelungire, același grup coral ne delectează în continuare, bine sprijinit pe o aciditate optimă și pe un „ducă-s-ar pe gât” cât se poate de plăcut. Postgustul e mediu și reconfortant, cu același ansamblu cameral fructat omogen și simpatic.

Drept pentru care, pe post de concluzie, nu pot decât să vă spun că e un vin care ar trebui să facă ravagii pe terasele verii. Mai ales că gradele sale alcoolice s-au oprit la 12,5.

Vreți și mâncare? Nu-s probleme. Excludeți, la o extremitate, peștii și cărnurile albe tratate delicat, iar la cealaltă cărnurile roșii & brânzeturile (prea) hotărâte și găsiți între ele un întreg evantai de salate, șnițele, frigărui ușoare, grătare așijderea și încă multe altele de acest gen pe care proaspătul Caloian Merlot Rozé le va onora așa cum se cuvine.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Caloian Zinfandel AlbCaloian Zinfandel Alb 2015 de la Oprișor. Nu s-a schimbat doar eticheta! Murfatlar Sable Noble Cabernet Sauvignon RozeMurfatlar Sable Noble roze 2011 Murfatlar Leat 6500 The Origin, 2011Murfatlar Leat 6500 The Origin, roze, 2011

  • Caloian, Merlot, Oprisor, Rosé

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved