• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Murfatlar Sable Noble roze 2011

Jun 27, 2012 costachel Băuturi, Vinuri 0


Murfatlar Sable Noble Cabernet Sauvignon Roze

Recunosc, am așteptat cu nerăbdare să mă întâlnesc cu vinurile meșterite de Răzvan Macici în noua „M1 Crama Atelier” de la Murfatlar. Și știți cum se întâmplă de obicei în cazuri de-astea: îți faci niște speranțe mari cât roata carului, iar realitatea rareori se ridică la înălțimea lor.

N-a fost însă deloc cazul noului roze din gama Sable Noble (ba chiar dimpotrivă). Deja medaliat cu argint la Vinalies Internationales, e un vin (realizat din Cabernet Sauvignon 85% și Merlot 15%) care mi-a depășit și cele mai optimiste așteptări. Este în același timp acid și catifelat, sobru și aromat, voios și serios, ce mai, le are pe toate, însă în doze foarte bine potrivite, nimic nu iese prea tare în evidență și toate se îmbină perfect. Nici nu știu ce să laud mai întâi: nasul mai mult decât promițător, cu fructe de pădure și cireșe, gustul vioi și echilibrat, de o rotunjime practic perfectă sau postgustul, interminabil și foc de plăcut?

Și trebuie să fiu sincer până la capăt: mai am și alte cuvinte frumoase pentru vinul ăsta. Dar mă gândesc c-ar fi bine să le păstrez, nu de alta, dar mai sunt și alte vinuri în colecția proaspăt lansată. Dacă epuizez toate superlativele de pe acum, când ajung să scriu despre Fatum, de pildă, ce-am să fac?

S-ar putea să vă intereseze și:

Sable Noble Cupaj Alb 2011Sable Noble cupaj alb, 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar Murfatlar Leat 6500 The Origin, 2011Murfatlar Leat 6500 The Origin, roze, 2011 Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point Cramposie Arezan Murfatlar 2011Crâmpoșie 2011, Arezan, M1 Crama Atelier Murfatlar

  • Cabernet Sauvignon, Crama Atelier, Murfatlar, Razvan Macici, Rosé, Sable Noble

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved