De ce avanpremieră? Păi pentru că, din câte știu, nu va fi lansată pe piață mai devreme de luna februarie. Și, după cum ați putut remarca din poză, deocamdată nu există nici măcar o etichetă pentru ea. Dar, dacă tot am reușit s-o analizez un pic la o recentă degustare (la Ramada, în Iași), am zis că n-ar fi frumos din partea mea să nu vă povestesc și dumneavoastră cam despre ce-i vorba.
Arome complexe, inclusiv fructe exotice, inclusiv trandafiri (!), dar apare și busuiocul în nasul al doilea. Gustul vine bine în prelungire, apar și ceva fructe roșii, ba chiar și o boare de fagure de miere. Aciditatea specifică vinurilor de Averești ține piept cu succes restului de zahăr, trimițând vinul, ca senzație gustativă, din categoria demidulce în cea demisec. Cât despre postgust, e lung și plăcut.
Să ne-nțelegem, cel puțin în momentul de față tinerețea e elementul dominant (producție 2013, primul an de rod al viei). Probabil de aceea s-a decis lansarea lui după câteva luni de reflecție suplimentară. Pe de altă parte, însă, tinerețea accentuează și mai mult o prospețime binevenită pentru un roze, așa că nu-i un lucru chiar rău.
De altfel, se pare că așa au judecat și jurații de la Bachus 2013, care i-au acordat, la prima apariție într-un concurs, 84,33 de puncte și medalie de argint (palmaresul complet îl găsiți aici).
Cu ce-o vom întovărăși, însă, pe dumneaei, promițătoarea Busuioacă de Bohotin de la Averești? Apoi cu siguranță se va prezenta optim alături de niște deserturi răcoritoare, pe bază de fructe.
A, și dacă vreți să vedeți mai multe poze de la degustarea cu pricina, le găsiți pe pagina de facebook.
Păi, după cum spuneam și-n text, se pare că nu mai devreme de februarie… A, poate vor aduce câteva sticle de control (și degustare en-primeur), ca să poți s-o guști și să mă verifici dacă zic bine au ba 🙂
Păi în primul rând e vorba despre o vinificare în rose, nu în roșu, iar „somonul” obținut e chiar foarte reușit. În al doilea rând, e vorba, totuși, de o poză făcută în iluminare de restaurant 🙂
De abia astept! Sper sa o aduca la Goodwine sa pot lua citeva sticle! 🙂
Păi, după cum spuneam și-n text, se pare că nu mai devreme de februarie… A, poate vor aduce câteva sticle de control (și degustare en-primeur), ca să poți s-o guști și să mă verifici dacă zic bine au ba 🙂
Uite că au confirmat pe pagina lor de facebook: va fi la GoodWine pentru degustare 🙂
Cam alb vinul … Busuioaca e mai roze …deci are pastilute ??
Păi în primul rând e vorba despre o vinificare în rose, nu în roșu, iar „somonul” obținut e chiar foarte reușit. În al doilea rând, e vorba, totuși, de o poză făcută în iluminare de restaurant 🙂
hmmm…tare bine arata!