• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Budureasca Premium Fume 2015

Jul 09, 2016 costachel Băuturi, Vinuri 0


Budureasca Fume Premium 2015

Trebuie să precizez de la bun început că deja clasicul cupaj alb al celor de la Budureasca nu dezamăgește nici în ediție 2015. Ba chiar dimpotrivă. Mariajul dintre Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris, bine îndrumat de lemnul ars, e unul cât se poate de reușit și reconfortant.

Olfactiv ne întâmpină mai întâi (autosugestie?) fumul, urmat imediat de note florale și câteva fructe albe (mai multe piersici, mai puține caise). La a doua (eventual a treia) mirosire apar și ceva arome minerale.

Gustul e destul de plin și aproape exploziv, dominat de piersici și ceva citrice (dar mai spre portocale, nu spre lămâi). Aciditatea e bună, nu deranjează, poate pentru că se simt pe undeva și notele untoase ale Chardonnay-ului. „Prospețime” e cuvântul de ordine, ceea ce, mai ales în sezonul ăsta, nu poate decât să ne încânte.

Cât despre postgust, e destul de lung, cu aceleași piersici ca soliste, bine sprijinite pe senzații citrice și o discretă notă de sâmburi de caise.

Una peste alta, un vin care poate fi băut și așa, pur și simplu, de plăcere, dar care va fi oricând un tovarăș de nădejde pentru cam orice fel de aperitive văratice. Însă trebuie musai să subliniez, fiindcă tot suntem în sezon, că un companion mai bun pentru un pui la grătar (fără mujdei!) greu veți găsi.

S-ar putea să vă intereseze și:

Confirmări și revelații de la Dealu Mare. Adică Budureasca și Domeniile Urlați degustare, Vinuri, Budureasca, ExpoCinci vinuri de la Budureasca și peripețiile lor în Dealul Copoului Vinuri Domeniile AnastasiaDomeniile Anastasia, Domeniile Viticole Franco-Române, plus un pic de Budureasca Vinuri rosii BudureascaAproape 8 vinuri de la Budureasca

  • Budureasca, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved