• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Belle Epoque Florale Edition: Makoto Azuma îi calcă pe urme lui Emile Galle

Jul 27, 2012 costachel Arta și gastronomie, Mozaic 0


Perrier Jouet Belle Epoque Florale Edition

Casa de șampanie Perrier Jouet a lansat recent o ediție specială „Belle Epoque Florale Edition”, realizată de artistul japonez Makoto Azuma, prima ediție limitată de acest fel de la celebra „Belle Epoque” realizată în 1902 de Emile Gallé. Lansarea a fost făcută cu ocazia unui eveniment internațional extrem de exclusivist, care a avut loc într-o grădină din centrul orașului Tokio.

Evident, această creație a lui Makoto Azuma reprezintă un omagiu adus lui Emile Gallé și realizărilor sale celebre în stil Art Nouveau. Artistul nipon a creat o opera de artă care amintește de designul original din 1902, subliniat de un motiv floral auriu realizat manual direct pe sticlele de șampanie „Belle Epoque 2004”, care au fost atent selectate de Cellar Master-ul de la Perrier Jouet, Hervé Deschamps.

„Am vrut sa fac ceva extraordinar, inspirându-se din senzația de sampanie in interiorul gurii, din mișcarea delicată a iederii și a frunzelor, cu o atenție specială și omagială adusă anemonelor lui Emile Gallé”, a explicat Azuma.

Perrier Jouet Belle Epoque Emile Galle 1902

Alegerea unui artist japonez pentru această lucrare a venit de la sine. Emile Gallé a ales să folosească anemone albe japoneze pentru designul original, cel din 1902 (fotografia de mai sus), datorită pasiunii sale pentru botanică, dar și din cauza admirației sale pentru arta japoneză. O artă care se inspiră din forța primordială a naturii, care constituie adevăratul spirit al mișcării Art Nouveau.

Șampania Perrier Jouet Belle Epoque – Florale Edition va fi disponibilă, în cantități foarte limitate, în întreaga lume, începând cu luna septembrie. Se estimează că prețul unei sticle va fi în jur de € 300.

S-ar putea să vă intereseze și:

Șampanie Laurent Perrier Les Réserves Grand SiècleTop 10: cele mai vândute mărci de șampanie Top 10 șampanii de excepție Mierea cu urme de OMG poate fi comercializată doar cu autorizație Confucius pentru Tenuta dell’Ornellaia 2009

  • arta, sampanie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved