• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Confucius pentru Tenuta dell’Ornellaia 2009

Mar 13, 2012 costachel Arta și gastronomie, Mozaic 0


Tenuta dell’Ornellaia 2009 Salmanazar

Producătorul de vin SuperTuscan Tenuta dell’Ornellaia l-a ales pentru decorarea sticlelor din ediția limitată Vendemmia d’Artista 2009 pe artistul chinez Zhang Huan.

Pornind de la tema echilibrului, care ilustrează cel mai bine vinurile anului 2009, Huan a creat o serie de lucrări avându-l în centru pe marele filosof chinez Confucius (sau Kong Fu Zi, 550 î.Hr. – 470 î.Hr.).

Intitulat „Întrebându-l pe Confucius”, ciclul de opere include o sculptură de oțel a gânditorului chinez, care a fost amplasată în curtea cramei. Pentru vinurile propriu-zise, Huan a realizat o serie limitată de sticle de capacitate mare, ce include 100 de sticle de 3 l (Jéroboam, sau dublu magnum), ilustrate cu o imagine a lui Confucius și un citat din opera sa, 10 sticle de 6 l (Mathusalem sau Imperiali), care-l înfățișează pe filosof în diferite etape ale vieții sale și, în fine o sticlă de 9 l (Salmanazar), decorată cu o placă ovală de oțel pe care este gravat portretul gânditorul chinez.

Tenuta dell’Ornellaia 2009 Mathusalem

„Confucius spune că omul trebuie să-și găsească locul și să nu tulbure ordinea firească a lucrurilor. Teoria armoniei între om și natură ne spune că trebuie să respectăm natura și universul, astfel încât să ajungem la o lume a echilibrului în care să putem să trăim cu toții în pace”, și-a explicat Zhang Huan ideea din spatele lucrărilor sale.

Pe 27 aprilie va avea loc la Mandarin Oriental din Hong Kong o licitație în scopuri caritabile, al cărei beneficiar va fi H2 Foundation for Arts and Education. Evenimentul va fi organizat de Sotheby’s și cu această ocazie amatorii vor putea licita pentru 21 din cele 111 sticle speciale (inclusiv pentru Salmanazar).

Tenuta dell’Ornellaia 2009 Jeroboam

Seria Vendemmia d’Artista a fost inaugurată de Tenuta dell’Ornellaia în 2009 cu scopul de a reînvia tradiția patronajului cultural și artistic.

„În fiecare an desemnăm un mare artist care să producă lucrări ce trebuie să surprindă caracteristicile fiecărui an de recoltă, esența și personalitatea vinului. În cele 4 ediții de până acum am strâns peste €600.000. Nu e decât o picătură în ocean, dar suntem mândri că am putut să contribuim și noi”, a spus Giovanni Geddes, directorul executiv de la Ornellaia, cu ocazia lansării.

Giovanni Geddes și Zhang Huan

Nu este pentru prima oară când un artist chinez este solicitat de un producător european de vin pentru o asemenea acțiune. Château Mouton Rothschild a apelat pentru etichetele vinurilor sale din 2008 la Xu Lei (în timp ce pentru cele din 2009, după cum deja v-am informat, la Anish Kapoor).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Power of Creation Dom Perignon 2Design marca David Lynch pentru Dom Perignon Anish Kapoor Chateau Mouton Rothschild 2009Anish Kapoor desenează eticheta pentru Château Mouton Rothschild 2009 2002 Tenuta Col d’Orcia Olmaia 2002 Tenuta Col d’Orcia Sant’Antimo Nearco

  • arta, etichetare, Italia, Ornellaia, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved