• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Apa afumată, noul ingredient la modă în cocktail-uri

Jul 15, 2013 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 2


Apă afumată

Barmanii londonezi au lansat o nouă modă: cocktail-urile cu aromă de fum. Pentru a sublinia parfumul natural de stejar ars al scotch-urilor și, în general, pentru a imprima un caracter afumat băuturilor, ei folosesc un produs numit Oak Smoked Water from Halen Môn, informează Daily Mail.

Moda a fost lansată în localurile Ping Pong, un lanț de restaurante dim-sum. Apa afumată a fost folosită pentru prima oară într-un nou jalapeno cocktail, precizează cotidianul britanic.

Oak Smoked Water from Halen Môn este produsă de compania Anglesey Sea Salt, care folosește apă de la robinet, ținută 4 zile în afumători.

Alison Lea-Wilson, fondatoarea companiei, a declarat pentru Daily Mail că „este complet naturală… și aduce la gust cu aromele unui foc de tabără: este afumată și savuroasă”.

Din câte se pare, nu doar barmanii au început să utilizeze apa afumată. Moda pare să fi ajuns la bucătari, Heston Blumenthal fiind, se pare, unul dintre utilizatorii apei afumate.

Care, în caz că vă interesează, nu este chiar ieftină. Un săculeț de 150 ml costă £2.75 (aproximativ 14 lei).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Moda de toamnă-iarnă adaugă în ciocolată tutun, Roquefort, Worcester Sauce, wasabi… Un cocktail de 12.500 de euro pentru Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta Cartofi umpluți cu șuncă afumată Frigărui de pește cu costiță afumată și dovlecei

  • afumare, cocktail, Marea Britanie

2 thoughts on “Apa afumată, noul ingredient la modă în cocktail-uri”

  1. Laura @ Transylvanian Kitchen 15/07/2013 at 16:17

    Sa ai impresia ca ai mancat ceva. Sau cum? 😛

    Reply ↓
    1. costachel Post author15/07/2013 at 16:56

      Ei, să mai fie o aromă care să ascundă una-alta… 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved