Barmanii londonezi au lansat o nouă modă: cocktail-urile cu aromă de fum. Pentru a sublinia parfumul natural de stejar ars al scotch-urilor și, în general, pentru a imprima un caracter afumat băuturilor, ei folosesc un produs numit Oak Smoked Water from Halen Môn, informează Daily Mail.
Moda a fost lansată în localurile Ping Pong, un lanț de restaurante dim-sum. Apa afumată a fost folosită pentru prima oară într-un nou jalapeno cocktail, precizează cotidianul britanic.
Oak Smoked Water from Halen Môn este produsă de compania Anglesey Sea Salt, care folosește apă de la robinet, ținută 4 zile în afumători.
Alison Lea-Wilson, fondatoarea companiei, a declarat pentru Daily Mail că „este complet naturală… și aduce la gust cu aromele unui foc de tabără: este afumată și savuroasă”.
Din câte se pare, nu doar barmanii au început să utilizeze apa afumată. Moda pare să fi ajuns la bucătari, Heston Blumenthal fiind, se pare, unul dintre utilizatorii apei afumate.
Care, în caz că vă interesează, nu este chiar ieftină. Un săculeț de 150 ml costă £2.75 (aproximativ 14 lei).
Sa ai impresia ca ai mancat ceva. Sau cum? 😛
Ei, să mai fie o aromă care să ascundă una-alta… 🙂