• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cartofi umpluți cu șuncă afumată

Sep 03, 2008 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete cu legume, Rețete de tocături 0


Mai întâi, iubiți cititori, să ne înțelegem foarte bine asupra unui lucru: șunca nu este nici costiță, nici slănină, chiar dacă unii mai folosesc termenul pentru a desemna aceste preparate. Nu, șunca se obține numai și numai din butul (pulpa) de porc, și din acest motiv ea nu are grăsime decât cel mult pe margini. Așa că în cartofii umpluți de mai la vale ea ar putea fi înlocuită la rigoare cu, să zicem, cotlet afumat, dar nu cu alte chestii grase trecute prin fum, precum cele pomenite la început.

Acestea fiind zise, să trecem la treabă. Pentru 4 persoane, avem nevoie de

8 cartofi roz mijlocii, de forma regulată,
8 felii subțiri de costiță afumată,
100 g șuncă afumată,
100 g de cârnați proaspeți subțiri,
100 g piept de pui,
50 g miez de pâine,
30 g de unt,
100 ml lapte,
1 ou,
4 linguri de ulei (extravirgin) de măsline,
1/2 ceapă,
pătrunjel,
cimbru,
sare și piper.

Curățați cartofii, tăiați-i la una dintre extremități și scobiți-i cu grijă. Fierbeți-i timp de 5 minute în apă sărată și scurgeți-i bine.

Umplutura se prepară astfel: fierbeți pieptul de pui în 250 ml de apă și păstrați supa obținută. Înmuiați miezul de pâine în lapte, stoarceți-l bine și amestecați-l cu ceapa și pătrunjelul tocate. Adăugați cârnații curățați de pieliță și zdrobiți cu furculița, șuncă tăiată mărunt, puiul tocat, oul, sare și piper. Amestecați totul foarte bine.

Sărați și piperați interiorul cartofilor după care, cu ajutorul unei lingurițe, introduceți în interiorul lor amestecul de mai sus, umplându-i cu vârf. Tăiați fiecare feliuță de costiță în două (pe lungime) și puneți în cruce câte doua fâșii pe fiecare cartof, introducând capetele în interior (e bine să vă ajutați cu vârful unui cuțit).

Topiți untul și uleiul într-o cratiță cu fundul gros. Rumeniți cartofii pe toate parțile, turnați apoi zeama de pui, aromatizați cu o crenguță de cimbru, puneți capacul și fierbeți totul la foc mediu circa o jumătate de oră. Sau puteți pune cartofii umpluți la cuptor, descoperiți, dar atunci coacerea o să dureze cam 1 oră (la 200ºC)

Serviți cartofii calzi, cu orice salată vă place, și turnați în pahare o Fetească Neagră.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi umpluți cu șuncă și șvaițer, la cuptor Cartofi umpluti cu peste afumatCartofi umpluți cu pește afumat și capere Salata de cartofi cu sunca presataSalată de cartofi cu șuncă presată, castraveți murați și maioneză Rulouri de costiță cu cartofi și brânză

  • carnati, cartofi, costita, cuptor, pui, reteta, sunca, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved