Când ne gândim la un hot dog, de obicei nu mergem cu gândul mai departe de un crenvurșt băgat în pâine, cu muștar și ketchup. Eventual, ne putem exersa un pic rafinamentul, adăugând și ceva adaosuri, precum salată verde, murături etc. Însă un hot dog precum în exemplele care urmează, selectate de Huff Post cu ocazia National Hot Dog Day, cu siguranță n-ați mai mâncat. Crenvurști făcuți din carne extrem de scumpă, marinați în coniac, sau garnisiți cu multe trufe, languste, caviar, ba chiar și aur… Mare e grădina pofticioasă (și fițoasă) a lui Dumnezeu!
Serendipity 3’s „Haute Dog”
Serendipity 3 este un restaurant din New York, ce a propus în 2010 un hot dog lung de 30 de cm, cu unt de trufe, garnisit cu foie gras și presărat (iarăși!) cu trufe. A și intrat în Guiness Book datorită prețului (69 de dolari), însă recordul a fost bătut zdravăn între timp.
The Brockton Rox’s „K-O Dog”
The Brockton Rox este o echipă de baseball din Boston, care a făcut în 2011 acest hotdog de 80 de dolari, în încercarea (reușită) de a stabili un nou record. Rețeta? Pâinea (tot 30 de cm) se freacă cu ulei de trufe, se tăvălește prin praf de hribi uscați, iar hot dog-ul final se garnisește cu creme fraiche și (ați ghicit!) din nou trufe.
DougieDog’s „Dragon Dog”
DougieDog Hot Dogs e un local din Vancouver care propune un hot dog de 100 de dolari. Cum se face? Se ia un bratwurst, se marinează în coniac Louis XIII (cam 2000 de dolari sticla). Apoi se pune în pâine, împreună cu Kobe beef (marinată în ulei de trufe), homar proaspăt și un sos picant secret.
California Capitol City Dawg
Capitol Dawg este standul din Sacramento (California) care deține actualmente recordul oficial Guiness pentru cel mai scump hot dog. Costă 145,49 dolari și conține, printre altele, bacon afumat la fum din lemn de măr, brânză suedeză de elan (un kilogram costă peste 400 de dolari), muștar franțuzesc cu boabele întregi, afine uscate, maioneză cu usturoi și verdețuri, plus o vinegretă din ulei de măsline parfumat cu busuioc și oțet balsamic cu afine, pere și nucă de cocos. Totul se servește pe o focaccia specială, prăjită în unt de trufe și rulată. Dacă doriți și cartofi prăjiți, plus o soda, prețul urcă la 149,77.
Hot Dog Mike’s „ONEDog”
E făcut de Hot Dog Mike Juiliano din Little Rock, costă 1501 dolari, dar 1500 sunt destinați organizației The One, Inc, tot din Little Rock, în beneficiul persoanelor fără adăpost. Nu figurează în niciun meniu curent, au fost făcuți doar pentru un eveniment special, pe 11 mai anul acesta. Rețeta? Un hot dog făcut din carne de vită „de cea mai bună calitate”, garnisit cu cozi de homar, uns cu un aioli cu șofran și presărat cu fulgi de aur („just because”).
„230 FIFTH Dog”
Ne întoarcem în New York, la clubul 230 FIFTH, care a realizat, împreună cu o organizație de combatere a foametei (!), City Harvest, un hot dog de 2300 de dolari. A fost lansat pe 30 iulie și încă nu există o fotografie. Se știe doar că e făcut dintr-un crenvurșt făcut din carne de vită Wagyu, maturată două luni, ornat cu trufe negre și introdus într-o brioșă unsă cu unt de trufe albe. Iar nebunia continuă cu cepe Vidalia caramelizate în șampanie Dom Perignon, varză acră „organică și de casă”, călită tot cu șampanie (dar Louis Roederer Cristal) și icre negre („platinum oscietra caviar”). Bașca niște fulgi de aur, să fie…
Păi chiar că-i de prost gust să pui la marinat un amărât de bratwurst într-o minunăție de coniac Louis XIII (ca să dau un singur exemplu). Dar ce pot să fac dacă mă amuză știrile despre fițe de genul ăsta? Doar să sper că-i amuză și pe alții, nu? 🙂
hai, mai (ma iertati) da-o-n ma-sa. acum am pofta de un carnat ordinar in pita ardeleneasca. astea sunt fite de prost gust (nu articolele, felurile).
astept articol cu cea mai scumpa omleta, ca eu nu le caut, citesc aici 😀
Păi chiar că-i de prost gust să pui la marinat un amărât de bratwurst într-o minunăție de coniac Louis XIII (ca să dau un singur exemplu). Dar ce pot să fac dacă mă amuză știrile despre fițe de genul ăsta? Doar să sper că-i amuză și pe alții, nu? 🙂