• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Armagnac, Vinokurov și d’Artagnan

Sep 06, 2012 costachel Știri 0


Vinokurov Armagnac

Cunoscutul ciclist cazah, Alexandru Vinokurov, va fi primit în „Compania muschetarilor Armagnac”. O confrerie gasconă care număra deja, în rândul membrilor săi, mai multe personalități celebre.

Dacă tot se spune că, la ciclism, „nu se merge cu apă plată”, proaspătul campion olimpic de la Londra a decis să recunoască: da, este un mare iubitor al celebrului distilat din zona gasconă. Așa că va fi primit sâmbătă în „Compagnie des mousquetaires d’Armagnac”, în cadrul unei ceremonii la care vor lua parte 450 de invitați. Evenimentul va avea loc în orașul Condom (cunoscut și sub numele de Condom-en-Armagnac), care face parte din departamentul Gers (regiunea Midi-Pyrénées).

Senatorul de Gers, Aymeri de Montesquiou, căpitanul „companiei” și descendent al unul văr primar de-al lui d’Artagnan, a declarat:

„Există, cu siguranță, ceva din d’Artagnan în Vinokurov. D’Artagnan era un om foarte simpatic, un câștigător, un atacant, și la fel este și Vinokurov.”

Din „Compania muschetarilor Armagnac” fac deja parte, printre alții, prințul Albert de Monaco, regele Carl Gustav al Suediei sau Leonardo di Caprio.

Și, pentru cei care nu știu prea multe despre acest celebru distilat gascon, să precizăm, foarte pe scurt, că armagnac-ul este o băutură asemănătoare cu coniacul. Se obține prin distilarea unor vinuri albe, făcute din soiuri specifice (ugni blanc, în primul rând, dar și baco blanc, blanc dame, colombard, folle blanche etc.), care nu sunt băute ca atare, ci sunt destinate exclusiv producției de armagnac. Chiar dacă unele soiuri de struguri sunt roșii, vinificarea se face întotdeauna „în alb”, pentru că taninii ar da armagnac-ului o astringență neplăcută. După distilare, urmează o „învechire” în butoaie de stejar, care  durează, de obicei, de la 7 ani în sus.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rene PedebernadePrima vie înscrisă pe lista monumentelor istorice Cuvee nueUn Sauvignon Blanc care-i mai bun dacă-i băut în pielea goală Comté Tipuri de dop de vinDop de plută, dop sintetic sau screw-cap? Primul studiu științific a început deja

  • armagnac, Franta, vedete, Vinokurov

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved