Vin de mare clasa obţinut din Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 30% şi Shiraz 20%, toţi strugurii provenind din clone de origine franceză. Culoare rubiniu închis, cu strălucitoare reflexe violet. Buchet foarte complex, o îmbinare perfectă a celor trei soiuri, niciunul dintre ele neimpunându-se. Cel mai bine se distinge o suavă aromă de cireşe negre. Gust echilibrat, foarte proaspăt, cu taninii Cabernetului ascunşi prin fructele celorlalte două. Un postgust lung, elegant şi extrem de plăcut. Ca şi Olmaia, de care v-am povestit deja, şi Nearco câştigă mult prin decantare.
Se potriveşte cu carnea roşie în general, cu un plus pentru tocături, dacă mă-ntrebaţi pe mine (cu condiţia să nu fie grase). De la pârjoale la ardei umpluţi şi de la perişoare la sarmale (dar nu cu varză murată, ci proaspătă, sau în foi de viţă). Dar va merge perfect şi la o raţă cu portocale, de pildă.