• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinurile Budureasca, încă un punct de atracție la PROVINO

Oct 17, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 0


Budureasca va fi prezentă în cadrul Festivalului PROVINO cu vinuri din gama Origini – Cabernet Sauvignon 2008, Tămâioasă Românească 2009, Reserve 2006, iar din gama Budureasca va fi prezentat Fume Sec 2010. Este vorba despre vinuri care au cucerit numeroase medalii, atât în țară, cât și în străinătate.

„La festivalul PROVINO vom face degustări cu vinurile menționate, dar și cu alte vinuri din gama Budureasca. Dorim ca prin intermediul acestui festival să demonstrăm consumatorului de vin că noi, cei de la Budureasca, continuam tradițiile străbune a cultivării viței-de-vie, tradiții desigur, adaptate cerințelor moderne de îmbuteliere și procesare, și putem oferi un reper în domeniul calității vinului”, a declarat Mihai Ion, Director Național de Vânzări al companiei Budureasca.

Budureasca are o suprafață cultivată a podgoriei de aproximativ 300 de hectare, din care 55% soiuri roșii și 45% soiuri albe. Filosofia companiei este de a limita și controla cantitatea în vederea calității, pentru a obține garanția unui vin superior calitativ.

„Misiunea noastră este aceea de a crea mărci puternice pe piață, de a reda consumatorului roman plăcerea și încrederea de a consuma vinuri de înaltă calitate obținute într-una din cele mai renumite podgorii din România – Podgoria Dealu Mare. Ne dorim cu tărie ca vinurile noastre să readucă în sufletul consumatorului roman și internațional plăcerea vinului obținut natural. Credem că, puse la un loc, investițiile făcute în plantații și în tehnologie, priceperea și pasiunea specialiștilor noștri, tradiția și condițiile de microclimat pe care le avem în aceasta podgorie, ne vor permite să obținem întotdeauna vinuri care să câștige atât aprecierea consumatorilor, cat și premiile specialiștilor din toată lumea”, a adăugat directorul Mihai Ion.

Oenologul Budureasca, Stephen Donnelly, este un vinificator cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

„Rolul meu este similar celui deținut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care îi urmăresc și îi selecționez astfel încât să obțin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trăi cu adevărat experiența vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului”, afirmă Donnelly.

S-ar putea să vă intereseze și:

Jidvei și Domeniile Boieru vin cu noutăți la Provino Crama Oprișor, printre prezențele marcante de la PROVINO Noutăți de la Vinarte și Gramma pentru Provino Cluj Crama Basilescu vine la PROVINO cu artileria grea

  • Budureasca, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved