Budureasca va fi prezentă în cadrul Festivalului PROVINO cu vinuri din gama Origini – Cabernet Sauvignon 2008, Tămâioasă Românească 2009, Reserve 2006, iar din gama Budureasca va fi prezentat Fume Sec 2010. Este vorba despre vinuri care au cucerit numeroase medalii, atât în țară, cât și în străinătate.
„La festivalul PROVINO vom face degustări cu vinurile menționate, dar și cu alte vinuri din gama Budureasca. Dorim ca prin intermediul acestui festival să demonstrăm consumatorului de vin că noi, cei de la Budureasca, continuam tradițiile străbune a cultivării viței-de-vie, tradiții desigur, adaptate cerințelor moderne de îmbuteliere și procesare, și putem oferi un reper în domeniul calității vinului”, a declarat Mihai Ion, Director Național de Vânzări al companiei Budureasca.
Budureasca are o suprafață cultivată a podgoriei de aproximativ 300 de hectare, din care 55% soiuri roșii și 45% soiuri albe. Filosofia companiei este de a limita și controla cantitatea în vederea calității, pentru a obține garanția unui vin superior calitativ.
„Misiunea noastră este aceea de a crea mărci puternice pe piață, de a reda consumatorului roman plăcerea și încrederea de a consuma vinuri de înaltă calitate obținute într-una din cele mai renumite podgorii din România – Podgoria Dealu Mare. Ne dorim cu tărie ca vinurile noastre să readucă în sufletul consumatorului roman și internațional plăcerea vinului obținut natural. Credem că, puse la un loc, investițiile făcute în plantații și în tehnologie, priceperea și pasiunea specialiștilor noștri, tradiția și condițiile de microclimat pe care le avem în aceasta podgorie, ne vor permite să obținem întotdeauna vinuri care să câștige atât aprecierea consumatorilor, cat și premiile specialiștilor din toată lumea”, a adăugat directorul Mihai Ion.
Oenologul Budureasca, Stephen Donnelly, este un vinificator cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.
„Rolul meu este similar celui deținut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care îi urmăresc și îi selecționez astfel încât să obțin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trăi cu adevărat experiența vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului”, afirmă Donnelly.