• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crama Oprișor, printre prezențele marcante de la PROVINO

Oct 10, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 4


Crama Oprișor, unul din producătorii importanți de vinuri premium, super-premium și ediții limitate, și-a confirmat participarea la Festivalul PROVINO – Vin. Artă. Gastronomie, organizat în Iași, la Centrul Expozițional Providența, în perioada 3 – 6 noiembrie.

Crama Oprișor din Mehedinți este proprietatea grupului Reh Kendermann din Germania, care a făcut în România primul pas pentru extinderea spre Europa de Est. Crama situata în localitatea cu același nume se numără printre cei mai importanți exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România. O echipa mixta de vinificatori, romani și străini, aplica tehnicile cele mai moderne de obținere a vinurilor, spre deliciul consumatorului din lumea întreagă.

În luna mai a acestui an Crama Oprișor a obținut trei medalii la Concursul Internațional de Vinuri București (International Wine Contest Bucharest – IWCB). Vinurile premiate au fost Măiastru Fetească Neagra 2009, medaliat cu aur, Caloian Cabernet Sauvignon 2010 și La Cetate Miracol Merlot 2008, medaliate cu argint.

Compania care detine Crama “Oprișor”, Carl Reh Winery, a fost înființată în 1994 de Reh Kendermann – GmbH, Bingen am Rhein, una din cele mai moderne crame din Germania, exportatorul numărul unu de vinuri germane și, totodată, cel mai mare importator de vinuri din Germania. Carl Reh Winery a adus în România vinurile unor producători de talie internațională precum Reh Kendermanns, Lindemans, Rosemount, Penfolds sau Beringer.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ce pregătesc Murfatlar și Crama Oprișor pentru Provino Cluj Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013Fetească Neagră La Cetate, Crama Oprișor, 2013 Zeta Punto Priorat, Grenache Blend, DOC, 2006La Provino, cu Frank Smulders MW, printre vinurile spaniole Crama Basilescu vine la PROVINO cu artileria grea

  • Oprisor, Provino, vin

4 thoughts on “Crama Oprișor, printre prezențele marcante de la PROVINO”

  1. elena 10/10/2011 at 21:21

    din cate stiu eu, Crama Oprisor nu comercializeaza vinuri cu denumire de origine.asta nu inseamna ca nu sunt de buna calitate, dar cred ca exprimarea nu este corecta.
    semneaza, un profan

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/10/2011 at 10:38

      Dacă un vin are DOC, asta nu înseamnă neapărat că este un vin foarte bun, ci doar că soiul respectiv de struguri este recunoscut ca dând rezultate bune în zonă și că producătorul a respectat un caiet de sarcini. Întâmplător, aseară am degustat deja celebrul Syrah M1 de la Murfatlar, care a luat medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles 2011 și care n-are DOC, doar IG (Indicație Geografică). Pe de altă parte, aș putea să dau repede destule exemple de DOC-uri care-s cam poșircuțe, de felul lor. Sigur, de cele mai multe ori DOC este un indiciu al calității unui vin, însă doar atât și nimic mai mult.

      Reply ↓
  2. elena 11/10/2011 at 21:01

    Tocmai faptul ca o clasificare DOC sau IG nu este o garantie a calitatii doream sa subliniez si eu (pana la urma tine de achizitionarea unor insemne pentru vinuri ce indeplinesc anumite caracteristici). Comentariul era facut pentru exprimarea “denumire de origine” asociata in textul dumneavoastra vinurilor de Oprisor.
    iar preferinta pentru vinurile din Golul Drincei reprezinta o parere personala – fara pretentia de a fi specializata.
    semneaza, din nou, un profan….

    Reply ↓
  3. costachel Post author11/10/2011 at 21:06

    Aaa, era vorba de sintagma „denumirea de origine România”. Nu, n-are legătură cu DOC-ul. Oricum, Denumire de Origine Controlată România nu există, așa că mai bine s-o băgăm la metafore 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved