• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Crama Basilescu vine la PROVINO cu artileria grea

Oct 19, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 0


Crama Basilescu va prezenta la Festivalul PROVINO vinurile de creație Golem Alb 2010 și Golem Roșu 2008, vinuri din gama Basilescu, Fetească albă – Ancestral 2009, Tămâioasă românească – Autentique 2009, și vinuri din colecția Eclipse selection: Fetească Neagră 2009, Merlot 2009, Rosé 2010 și Busuioaca de Bohotin 2009.

Vinurile Cramei Basilescu, majoritatea în ediții limitate, sunt adresate consumatorilor de nișă, fiind prezente pe piața românească doar în segmentul HoReCa de top și în unele magazine specializate. Politica cramei pune accent pe vinurile obținute din soiuri de struguri românești.

„Numele pe care il poarta crama și succesul pe care l-au avut vinurile făcute la Urlați în vremea lui Nicolae Basilescu sunt argumente datorită cărora producem și azi vinuri cel puțin la fel de bune ca în perioada interbelică. Apreciem inițiativa echipei Provino de a culturaliza consumatorul român de vin, urmărind astfel un scop comun cu cel al producătorului de vinuri”, a precizat ing. Gabriel Lăcureanu, reprezentantul Cramei Basilescu.

Crama Basilescu are plantații atât la Urlați (60 de hectare – n.r.), zonă propice soiurilor roșii, cât și la Pietroasele (40 de hectare – n.r.), o regiune viticolă renumită pentru soiurile albe și aromate. Viile de la Urlați produc Fetească neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, iar cele de la Pietroasele Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă românească, Fetească albă, Riesling italian.

Calitatea deosebită a vinurilor este dată atât de condițiile favorabile culturii viței de vie în regiunile în care societatea deține plantații, cât și de supravegherea atentă a cantității obținute.

„În fiecare an, vița de vie este normată corespunzător, excesul de struguri pe butuc este înlăturat, obținându-se astfel struguri de cea mai buna calitate”, a adăugat oenologul Gabriel Lăcureanu.

S-ar putea să vă intereseze și:

Crama Oprișor, printre prezențele marcante de la PROVINO Ce pregătesc Murfatlar și Crama Oprișor pentru Provino Cluj Zghihara de Averești-Huși își face debutul oficial la Provino Premiere Nomibo la Provino

  • Basilescu, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved