• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Trei crame concurente își dau mâna în campania „Trei pentru vin, vinul pentru toți“

Jul 15, 2020 costachel Băuturi, Vinuri 0


Permiteți-mi să încep cu o scurtă poveste: acum 5 ani, pe vremea când mai organizam degustări, am reușit o mică (mare!) victorie. Am izbutit să strâng la un loc 3 producători români dintre cei mai importanți (în ordine strict alfabetică, Averești, Oprișor și Serve). Și nu doar vinurile au conviețuit pașnic pe aceeași masă, ci și reprezentanții lor (pe care-i puteți vedea în poza de mai jos). A fost o seară absolut memorabilă la Restaurantul Expo, pe care firește că ne-am propus-o repetată cât mai des, numai că n-a mai fost să fie. Oricum, dovada că producătorii români își pot uni eforturile pentru a-și promova mai eficient vinurile fusese, cel puțin din punctul meu de vedere, făcută. Chit că tare multă lume repeta, des și răspicat, contrariul.

De ce v-am spus povestea asta? Pentru că zilele trecute Oprișor, Serve și Vinarte au anunțat lansarea platformei comune treipentruvin.ro. Amatorii de vin vor avea astfel acces la o selecție inedită de oferte comune cu vinuri promovate împreună de către cei trei, în numele celor 12 valori care-i unesc, printre care prietenie, armonie și optimism. Cele trei crame transmit astfel ideea unității în diversitate, într-o perioadă marcată de temerile din societate privind o criză economică.

„Forța proiectului se bazează pe diversitatea portofoliului care devine astfel accesibil consumatorilor într-o singură platformă, într-o singură livrare comodă. Este și un exemplu de solidarizare, o garantare reciprocă – ceva de care întreaga societate are nevoie – dar este și o formă de educare a publicului de vin cu ajutorul competențelor reunite ale celor trei crame”, susțin împreună inițiatorii campaniei «TreiPentruVin» – Mihaela Tyrel de Poix (Serve), Rodica Căpățînă (Vinarte) și Gabriel Roceanu (Oprișor).

Pe parcursul campaniei online, publicul este invitat să urmărească platforma comună și rețelele de socializare ale celor trei crame, de unde va putea afla mai multe despre nobila artă și știință a vinului, despre activitățile din vie și din cramă, într-o notă veselă.

„Vrem să arătăm că #împreună se pot pune mai bine în valoare vinurile produse în România”, anunță cei trei producători.

Lansarea publică a campaniei coincide cu Solstițiul de vară, moment simbol al înfloririi viței-de-vie, semnificativ pentru viticultori, Oprișor, Serve și Vinarte prezentând împreună o selecție de 12 oferte de vinuri concepute în numele valorilor lor și produse în cele patru regiuni viticole pe care le reprezintă.

Cele trei crame care transmit mesajul prieteniei și unității în diversitate sunt reprezentative pentru prima generație de investiții private străine în vinul românesc de după 1990 și au în palmares numeroase premii naționale și internaționale.

S-ar putea să vă intereseze și:

Trei cafele pe zi, soluția pentru o viață mai lungă? 358 de vinuri se bat pentru Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 Haine din vin rosu 1Vinul roșu, materie primă pentru haine Crama Girboiu Tectonic vinuri albeTrei albe seci din gama Tectonic a Cramei Gîrboiu

  • Oprisor, serve, vin, Vinarte

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved