• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tort de mandarine

Sep 18, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 4


Tort de mandarine

Un tort de mandarine ușor de făcut, gustos și foarte spectaculos, numai bun de pus pe o masa festivă, mai ales după un meniu copios. Prospețimea răcoritoare a citricelor va cuceri cu siguranță pe toată lumea, copii și adulți deopotriva.

Aveți nevoie de

1 blat de tort (diametrul, dacă se poate, ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai mare decât cel al formei pe care o veți folosi. Sau coaceți dumneavoastră un blat de pandișpan),
500 ml suc proaspăt de mandarine,
500 ml smântână proaspătă,
200 g zahăr,
30 g gelatină,
2 linguri de lichior de mandarine (sau de portocale),
2 clementine,
1 portocală.

Tapetați fundul unei forme de tort cu pergament, așezați deasupra blatul de tort, apăsându-l zdravăn și puneți la frigider.

Dați în clocot sucul de mandarine, amestecat cu 100 g zahăr, fierbeți 2 minute, stingeți focul, adăugați gelatina înmuiată în apă rece și scursă bine. Amestecați până se dizolvă.

Lăsați sa se răcorească, timp în care transformați smântâna în frișcă. Atunci când siropul începe sa se închege, parfumați cu lichior și amestecați-l cu frișca.

Turnați amestecul peste pandișpan (mai păstrați puțin, că o sa mai aveți nevoie după ce-l scoateți din formă), nivelați bine și puneți din nou forma în frigider, unde trebuie să stea măcar 4 ore.

Spălați citricele, uscați-le și tăiați-le felii foarte subțiri. Pregătiți un sirop cu 200 ml de apă și cu zaharul rămas. Când clocotește, puneți feliile de citrice și fierbeți totul 5 minute. Stingeți focul, lăsați sa se răcească și scurgeți cu grijă (peste siropul rămas turnați niște sifon rece și beți, că meritați).

Cam cu 20 de minute înainte de a servi, scoateți forma din frigider, transferați forma pe un platou (sper că aveți o forma cu margini detașabile) și folosiți amestecul de frișcă păstrat ca să obțineți un aspect perfect.

Chiar înainte de a duce tortul pe masă, decorați-l cu feliile de citrice și, dacă aveți, cu frunze de lamâi sau mandarin (bine spălate și uscate, firește!)

Șampanie? Păi dacă-i sărbătoare, ce să facem?

S-ar putea să vă intereseze și:

Mandarine flambate Tort de ciocolata alb si negruTort de ciocolată alb și negru Tort cu ciocolata si nuciTort cu ciocolată și nuci Tort de bezea cu pepene galben și afine

  • blat de tort, citrice, desert, frisca, gelatina, mandarine, tort

4 thoughts on “Tort de mandarine”

  1. Elena 12/02/2011 at 01:59

    Eu nu am folosit gelatina pana acum, in cata apa se pune la inmuiat?

    Reply ↓
  2. Elena 12/02/2011 at 02:00

    Ma refer la cea pudra, din asta am gasit..

    Reply ↓
    1. Costachel 12/02/2011 at 08:00

      In putina apa, cat s-o acopere, sa zicem.

      Reply ↓
  3. Elena 13/02/2011 at 01:51

    Multumesc:)

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved