• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mandarine flambate

May 17, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Un dulce foarte spectaculos, bun de bun și deloc scump, ce altceva ne-am putea dori? Mai ales că ar putea poposi, fără nici o problema, și pe o masa sărbătorească, nu numai pe una obișnuită. E drept, cere oleacă de muncă, dar nu foarte multă (cam într-o ora-s gata mandarinele noastre flambate).

Ce ne trebuie?

8 mandarine,
75 g unt,
175 g zahăr,
300 ml zeamă de portocale,
1 lămâie,
coaja de la 1 portocală,
4 linguri de Cointreau (sau alt lichior bun de citrice).

Curățați mandarinele, eliminați cu grijă toate filamentele albe și puneți fructele (care trebuie să rămână întregi) într-un castron. Radeți coaja lămâii și stoarceți-o de zeamă. Tăiați julienne coaja de portocală.

Puneți untul și zahărul într-o cratiță cu fund gros și fierbeți la foc moale până când zaharul se topește și compoziția devine aurie. Luați de pe foc, turnați zeama de portocală, amestecați bine, adăugați sucul de lămâie și cojile de lămâie și portocală.

Amestecați, puneți din nou pe foc, tot mic, și fierbeți până se omogenizează (circa 15 minute), după care continuați fierberea cât e cazul, ca să scadă sosul asta dulce.

Încălziți lichiorul, turnați-l peste sos și flambați. Când se stinge flacăra, vărsați amestecul peste mandarine. Întoarceți-le cu grijă pe toate părțile, ca să fie bine unse peste tot și, până când se răcește bine desertul, stropiți des mandarinele cu sosul care se scurge.

Puneți-le în frigider și lăsați-le acolo până în momentul servirii.

Vin? N-aș crede. Mai curând să oferim doamnelor un lichior de portocale (sau, de ce nu?, o cremă de whisky, pentru contrastul gusturilor), iar bărbații n-au decât să aștepte cafeaua pentru a-și sorbi, în liniște, paharul de coniac.

 

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tort de mandarine Budincă de banane Leche frita Gelatină de cireșe cu cremă de smântână

  • citrice, Cointreau, desert, dulce, lichior, mandarine, rece, reteta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved