Vă anunțasem mai demult că Târgul cu bunătăți de Paște se plimbă în luna aprilie prin județul Prahova. A trecut, deocamdată, prin Sinaia și Câmpina (se pregătesc ploieștenii!). Iar dacă tot a ajuns la Câmpina, bineînțeles că prietenul nostru ovidiucro n-a ratat ocazia de a studia pe viu care au fost, de fapt, bunătățile prezente la apel. Și, ca să puteți vedea și dumneavoastră oferta, nu s-a dus singur, ci însoțit și de aparatul de fotografiat.
Câteva precizări, totuși, înainte de a da drumul la fotoreportaj. Anunțatul pe afiș și așteptatul magiun de Topoloveni a strălucit prin absență, bineînțeles că printre preparatele culinare s-au infiltrat multe kitschuri (cică!) meșteșugărești, tip gablonz Made in China, iar participarea n-a fost nici pe departe națională: maramureșenii au venit cu palinca și dulciurile, covăsnenii cu mierea, „porcăriile” și vasele de lut, iar brașovenii au adus brânzeturile și nelipsitul kürtős kalács. Și cam atât. A, ba nu, muntenii au venit cu flori, jucărele și acadele.
Peste toate acestea, însă, rămâne un eveniment plăcut, care pune la dispoziția pofticioșilor cu totul alte produse decât cele de supermarket. În fond asta contează, nu?
Pălinca de Trămuța, foarte bună aproape de nota maximă, e drept că am comparat-o cu pălinca de Sălaj a lui Tudoricescu, cea premiată cu aur la Zalău care e excepțională !
„Porcăriile” au fost testate organoleptic și cele din poza 6 votate ca făcând parte din categoria [b]Adevărat tradiționale![/b]
Cârnații de Trans-serv (sic) Miercurea Ciuc, în ciuda simplității lor: carne porc, sare, usturoi, piper (sau poate de-aia) au fost minunați !
Pe scurt, mai sunt producători tradiționali dar puțini și necunoscuți.
Pălinca de Trămuța, foarte bună aproape de nota maximă, e drept că am comparat-o cu pălinca de Sălaj a lui Tudoricescu, cea premiată cu aur la Zalău care e excepțională !
„Porcăriile” au fost testate organoleptic și cele din poza 6 votate ca făcând parte din categoria [b]Adevărat tradiționale![/b]
Cârnații de Trans-serv (sic) Miercurea Ciuc, în ciuda simplității lor: carne porc, sare, usturoi, piper (sau poate de-aia) au fost minunați !
Pe scurt, mai sunt producători tradiționali dar puțini și necunoscuți.
M-ati omorat! As vrea si eu sa ajung la un targ dinacesta, pacat ca in vrancea nu prea ajung asemenea targuri. 🙁