• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ștrudel de ciuperci cu varză chinezească și legume

Feb 23, 2012 costachel Mâncăruri cu varză, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete de plăcinte, Rețete ovo-lacto-vegetariene 3


Dacă mă uit la alăturarea dintre austriacul ștrudel și chinezeasca varză, aș zice că titlul ăsta e cel puțin bizar. Însă excelentei plăcinte legumicole care urmează n-are de ce să-i pese: e simplă și gustoasă foc. Plus că e foarte versatilă, în sensul că poate să apară pe masă atât ca aperitiv, cât și ca pretext delicios pentru un pahar de vin (sau mai multe), bașca poate fi servită cam în orice ocazie, de la un prânz simplu, în familie, și până la un dineu cât de sofisticat, cu musafiri din cale-afară de fițoși („cu varză chinezească, auzi, tu!”). Așa că, liniștiți fiind din punctul ăsta de vedere, mai bine să vedem de ce avem nevoie ca să ne apucăm de ștrudelul ăsta fusion.

1 pachet de foi de plăcintă,
1 kg de ciuperci, de preferință din mai multe soiuri,
600 g varză chinezească (de preferință pe tsai),
1 ceapă,
1 morcov,
1 tulpină de țelină verde,
4 ouă,
ulei,
sare și piper.

Mai întâi, preparațiunile preliminare: lăsați aluatul să se decongeleze, curățați toate legumele și tăiați-le: ciupercile felii, varza fâșii subțiri, iar restul mărunt, dar din cuțit.

Încălziți puțin ulei într-o cratiță încăpătoare. Căliți mai întâi, la foc iute, ceapa, morcovul și țelina, până încep să se înmoaie. Adăugați ciupercile și continuați sotarea încă vreo cinci minute, puneți și varza, sărați, piperați, amestecați, micșorați focul și continuați fierberea până când dispare zeama aproape complet.

Amestecați vijelios ouăle bătute cu umplutura fierbinte, eventual scursă de zeamă (dacă s-a frăgezit totul înainte de a scădea complet lichidul, asta e!). Lăsați compoziția să se răcorească un pic și aduceți-vă aminte să încălziți cuptorul, la 200ºC.

Puneți jumătate dintre foile de plăcintă (unse bine, fiecare, cu ulei) pe o coală mare de hârtie (sau folosiți ambalajul foilor), întindeți pe latura lungă jumătate din umplutură, rulați cu ajutorul hârtiei, sigilați bine capetele și repetați operațiunea cu restul de foi&umplutură.

Ungeți bine tava cuptorului cu ulei, la fel partea de deasupra a ștrudelelor și băgați totul în cuptor. Când s-a rumenit cuviincios (cam 15 minute) e gata. Lăsați ștrudelele să se răcorească (dar să nu se răcească de tot!) înainte de a le tăia felii și a le aduce la masă.

Variante? Păi e clar că varza chinezească ar putea fi înlocuită și cu alte legume fragede (cu varză nouă, de pildă, ca să ne păstrăm cât mai aproape de original), după cum, ca să respectăm partea chinezească a rețetei, am putea să folosim sos de soia, atât în compoziție, cât și la masă, la îndemâna comesenilor, că sigur o să vrea cineva un plus de sărătură pe felia lui de ștrudel.

Vinul? Sauvignon Blanc aș zice, la prima strigare, chit că întâiași dată am mâncat ștrudelul ăsta am băut un pahar de Fetească Regală. Și tare bine a mai mers!

S-ar putea să vă intereseze și:

Varza chinezeascaVarză chinezească Supa chinezeascaSupă chinezească de legume și tăiței Ștrudel de mielȘtrudel de miel Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamicSalată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic

  • ciuperci, cuptor, foi de placinta, placinta, strudel, varza

3 thoughts on “Ștrudel de ciuperci cu varză chinezească și legume”

  1. Ana 23/02/2012 at 10:29

    Sau in varianta de post, doar cu ciuperci, varza si un pic mai mult piper – o bunatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/02/2012 at 10:41

      Saru’ mâna de completare, chiar nu știu cum de-am uitat să pomenesc tocmai versiunea de post (tare importantă!) a ștrudelului ăsta 🙂

      Reply ↓
  2. sca 25/11/2012 at 14:29

    am facut aseara, doar ca am inlocuit telina cu pastarnac, delicios!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved