• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de țelină cu muștar

Mar 27, 2009 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de salate, Rețetele lui Păstorel 2


O salată de țelină absolut excelentă, provenită din învățăturile aceluiași inegalabil Păstorel. Îmi place mai ales versiunea a doua, cea cu sfeclă adăugată, dar nici în varianta simplă (celeri remoulade!) nu i-am găsit vreun cusur. Și firește că, dacă vi se pare mai comod (sau mai frumos) puteți tăia țelina julienne, sau s-o dați prin răzătoarea mare (precum în poza de mai sus).

Alegi o țelină tânără care să nu fie nici găunoasă, nici ațoasă. Pui într-o salatiera muștar după plac (doua-trei lingurițe). Torni peste el, picătură cu picătură, untdelemn și amesteci mereu cu furculița, pana ce obții o alifie pe care nu trebuie sa uiți s-o sărezi și s-o piperezi, adăugând apoi, tot picătură cu picătură, un păhărel mic (ca pentru votca) cu oțet de vin. Tai țelină în felii subțirele ca chibriturile, verși peste ele sosul, adăugând pătrunjel tocat sau hasmațuchi, tăiat foarte mărunt.

Cui ii place, poate completa aceasta salata cu sfeclă fiartă sau coaptă, pe care o taie întocmai ca țelina.

S-ar putea să vă intereseze și:

Céleri-rave rémoulade, adică țelină cu sos de muștar Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale

  • aperitiv, mustar, Pastorel, salata, sfecla rosie, telina

2 thoughts on “Salată de țelină cu muștar”

  1. gica 05/07/2012 at 16:45

    felicitari pentru retete!

    Reply ↓
    1. costachel Post author05/07/2012 at 16:50

      Mulțumesc frumos! Deși la salata asta de țelină cu muștar, meritul e doar al lui Păstorel! 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved