O salată de țelină absolut excelentă, provenită din învățăturile aceluiași inegalabil Păstorel. Îmi place mai ales versiunea a doua, cea cu sfeclă adăugată, dar nici în varianta simplă (celeri remoulade!) nu i-am găsit vreun cusur. Și firește că, dacă vi se pare mai comod (sau mai frumos) puteți tăia țelina julienne, sau s-o dați prin răzătoarea mare (precum în poza de mai sus).
Alegi o țelină tânără care să nu fie nici găunoasă, nici ațoasă. Pui într-o salatiera muștar după plac (doua-trei lingurițe). Torni peste el, picătură cu picătură, untdelemn și amesteci mereu cu furculița, pana ce obții o alifie pe care nu trebuie sa uiți s-o sărezi și s-o piperezi, adăugând apoi, tot picătură cu picătură, un păhărel mic (ca pentru votca) cu oțet de vin. Tai țelină în felii subțirele ca chibriturile, verși peste ele sosul, adăugând pătrunjel tocat sau hasmațuchi, tăiat foarte mărunt.
Cui ii place, poate completa aceasta salata cu sfeclă fiartă sau coaptă, pe care o taie întocmai ca țelina.
felicitari pentru retete!
Mulțumesc frumos! Deși la salata asta de țelină cu muștar, meritul e doar al lui Păstorel! 🙂