S-a încheiat recent în Italia, la Rimini, ediția 2014 a Gelato World Tour. Timp de trei zile, în Piazza Fellini, cei aproximativ 100.000 de vizitatori au putut să guste cea mai bună înghețată din lume, produsă de cei 24 de finaliști, producători artizanali din întreaga lume.
Marii câștigători au fost desemnați australienii John și Sam Crowl (foto sus), care au reprezentat „Ice and The Moon”, din Emcore (un orășel de lângă Sydney). Preparatul care le-a adus trofeul, Mandorla Affogato (foto jos) a fost o variantă a desertului italian affogato, o înghețată preparată cu vanilie de Madagascar, migdale caramelizate și un sos de cafea kenyană.
„Dorim de ceva vreme să-i batem pe italieni la ei acasă și iată că am reușit”, a declarat John, care deține „Ice and The Moon” împreună cu soția sa, Wendy. Cât despre înghețata câștigătoare, el a spus că „trebuie să încerci să înțelegi aroma, să găsești acordul perfect dintre sare, dulceață și aciditate. Trebui să combini perfect aromele astfel ca mariajul dintre ele să fie perfect.”
Pe locul al II-lea s-a clasat Francesco Mastroianni, de la „Il Cantagalli” (Lamezia Terme, Italia) cu Grumpy Heart, o înghețată de fistic, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Alessandro Lancierini („Gelateria fiore”, Suzzara, Italia) cu Hazelnut Heart (preparată pe bază de alune de pădure).