• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

S-a stabilit oficial: cea mai bună înghețată din lume se face în Australia!

Sep 23, 2014 costachel Mapamond, Mozaic 0


Cea mai bună înghețată din lume John și Sam Crowl

S-a încheiat recent în Italia, la Rimini, ediția 2014 a Gelato World Tour. Timp de trei zile, în Piazza Fellini, cei aproximativ 100.000 de vizitatori au putut să guste cea mai bună înghețată din lume, produsă de cei 24 de finaliști, producători artizanali din întreaga lume.

Marii câștigători au fost desemnați australienii John și Sam Crowl (foto sus), care au reprezentat „Ice and The Moon”, din Emcore (un orășel de lângă Sydney). Preparatul care le-a adus trofeul, Mandorla Affogato (foto jos) a fost o variantă a desertului italian affogato, o înghețată preparată cu vanilie de Madagascar, migdale caramelizate și un sos de cafea kenyană.

Cea mai bună înghețată din lume, Mandorla Affogato

„Dorim de ceva vreme să-i batem pe italieni la ei acasă și iată că am reușit”, a declarat John, care deține „Ice and The Moon” împreună cu soția sa, Wendy. Cât despre înghețata câștigătoare, el a spus că „trebuie să încerci să înțelegi aroma, să găsești acordul perfect dintre sare, dulceață și aciditate. Trebui să combini perfect aromele astfel ca mariajul dintre ele să fie perfect.”

Pe locul al II-lea s-a clasat Francesco Mastroianni, de la „Il Cantagalli” (Lamezia Terme, Italia) cu Grumpy Heart, o înghețată de fistic, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Alessandro Lancierini („Gelateria fiore”, Suzzara, Italia) cu Hazelnut Heart (preparată pe bază de alune de pădure).

Foto: gelatoworldtour.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețata cu aroma de facebookA apărut înghețata cu aromă de facebook! Zghihara de Averești-Huși își face debutul oficial la Provino Înghețată de cacao cu stafide Un spray te îmbată, altul face mâncarea mai bună

  • Australia, inghetata, Italia

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved