• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Provino Iași: un eveniment profesionist, complet, pentru industria vinului din România

Oct 16, 2012 costachel Comunicate de presă, Mozaic 0


Provino

Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO va avea loc în acest an la Iași în perioada 6 – 9 decembrie, la Centrul Expozițional Providența. Preocuparea pentru crearea și menținerea unui standard foarte ridicat al festivalului a determinat alegerea lunii decembrie pentru organizarea PROVINO, având în vedere programul de manifestări de mare atractivitate pentru publicul larg și perioada propice pentru organizarea de evenimente profesioniste dedicate vinului și gastronomiei.

„În luna decembrie, în paralel cu intensificarea manifestărilor dedicate cultivării spiritului, disponibilitatea publicului larg de participare la evenimente este mai mare datorită unui program mai relaxat al vieții productive, motiv pentru care am decis să venim în întâmpinarea acestuia cu evenimente dedicate, prin intermediul PROVINO. Totodată, luna decembrie pregătește, prin activitățile și tradițiile pe care le cultivă, sfârșitul și începutul anului calendaristic. În această perioadă viile și cramele sunt pregătite pentru un nou an iar viticultorul are mai puține lucrări de realizat în vie. Avem o confirmare largă de participare a producătorilor și specialiștilor din industria viti-vinicolă românească, oenologi, somelieri, degustători autorizați și Cavaleri ai Vinului, care vor împărtăși vizitatorilor PROVINO din cunoștințele lor și din secretele vinului, și vor avea în același timp ocazia de a găsi un răgaz pentru sine și de a privi rezultatele obținute pe întreg anul prin prezentarea unor vinuri bune, de calitate. Pregătim pentru luna decembrie cel mai complet festival de vin din România de până acum, cu o suită de evenimente de care dorim să vă bucurați și pe care vă invităm să le descoperiți la Iași”, a declarat Florin Mindirigiu, director general ABplus Events, organizatorul Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO.

Evenimentul va fi structurat pe câteva mari domenii:

PROVINO – EXPOZIȚIE ȘI DEGUSTĂRI DE VIN

Este un eveniment la care participă producători mari din industria vinului, industria conexă și gastronomie. Zilnic vor avea loc câte patru sesiuni de degustări de vinuri, realizate de membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, cu sprijinul somelierilor din OSR 2011

ÎNVAȚĂ DESPRE VIN

Este vorba despre evenimentele dedicate invatarii continuie sau initiatilor in arta vinului.

„ȘCOALA VINULUI” – vom continua tradiția organizării la Iași a evenimentului, în zilele de vineri, 7 decembrie, și sâmbătă, 8 decembrie. Acesta se va bucura de lectori importanți: Valeriu V. Cotea, Cătălin Păduraru, Marian Timofti, Cătălin Zamfir.

TUTORED TASTINGS – introducem un concept nou pentru evenimentele de vin, respectiv seminarii de specialitate, fiecare de câte 90 de minute, pe durata cărora partea teoretică va fi îmbinată cu partea practică.

Temele abordate în zilele de 7, 8 și 9 decembrie vor fi diverse, de interes pentru inițiații în arta vinului, iar dintre acestea amintim: “Vinuri baricate și vinuri nebaricate”, “Vinuri din Lumea Nouă”, “Vinuri premiate cu aur”, “Imperial Brunch – Șampania și vinurile spumante”, “Vinurile cupajate și vinurile necupajate”, “Vinurile de autor”, “Istoria podgoriilor din România”

Lectorii care vor susține prezentări pe temele amintite sunt: Valeriu V. Cotea, Cătălin Zamfir, Cătălin Păduraru, Cintia Colibaba, Liviu Grigorică, Gheorghe Crăciunescu, Traian Mihail Petrea.

SEARA LA PROVINO

În serile de vineri și sâmbătă nu încheiem PROVINO la ora 19.30, așa cum poate mulți vizitatori obișnuiesc, ci continuăm petrecerea până târziu, într-un cadru rafinat și elegant.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY – am pregătit 10 tipuri de vin la degustare, cu sprijinul producătorilor de vin din festival, și asistența degustătorilor autorizați Gheorghe Crăciunescu și Traian Mihail Petrea. Somelierii din OSR 2011 vor prezenta vinurile iar bucătarul Dan Boerescu va realiza show-ul gastronomic, alături de bucătarii spectaculosului restaurant “La Castel” din Iași. Amfitrionul acestor seri va fi actorul Adrian Păduraru.

BLACK & WINE PARTY – petrecere dedicată tinerilor, realizată într-un concept nou, marca ABplus Events, în parteneriat cu KISS FM. Aceste petreceri vor reuni în jur de 500 de tineri dornici a petrece, dansa, degusta vinuri și produse culinare într-un cadru neconvențional, acela al unei expoziții

GALA WINE & GOURMET – eveniment de înaltă ținută organizat în prima seară PROVINO cu participarea personalităților orașului, producătorilor de vin, profesioniștilor, reprezentanților HoReCa și mass-media de specialitate. Gazdele acestui eveniment vor fi Adrian și Cătălin Păduraru, iar tema aleasă anul acesta va fi reprezentată de 10 vinuri premiate cu aur și 5 mâncăruri rafinate, bucătarul invitat fiind Antonio Pasarelli.

IUBESC PROVINO,

pentru tot ceea ce înseamnă și, în plus, pentru:

CONFERINȚA HORECA – va avea loc în prima zi a PROVINO și va avea ca invitați speciali manageri din domeniul hotelier, arhitecți, somelieri, oenologi, proprietari de restaurante și cafenele.

PREVIEW DAY – eveniment organizat pe 6 decembrie, care va marca ceremonia de deschidere a festivalului PROVINO, în cadrul căruia alături de producătorii de vin vor fi prezente restaurante, membri ai ADAR, OSR 2011, Ordo Equestris Vini Europae – Consulatul României – Legatul Iași, profesori ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultură, Catedra Oenologie, oficialități și personalități ale orașului.

EXPOZIȚIA DE ARTĂ – va fi organizată pe întrega durată a festivalului PROVINO. Timp de patru zile expoziția va reuni pentru prima dată opere din colecțiile particulare ale iubitorilor de artă ieșeni. Vor fi expuse alături de opere de artă contemporană și lucrări celebre semnate de: Ștefan Luchian, Corneliu Baba, Eugen Ştefan Bouşcă, Octav Băncilă și Mihai Cămăruţ.

EXPOZIȚIA GASTRONOMICĂ – vor fi prezente maxim 10 restaurante ieșene care își vor prezenta produsele și serviciile,

WINE SHOP – magazin specializat organizat la ieșirea din expoziția PROVINO, de unde vizitatorii vor putea achiziționa la preț de producător vinurile prezente în festival,

KIT-ul PROVINO – va fi înmânat vizitatorilor la intrarea în festivalul PROVINO,

și pentru oamenii cu care ne vom întâlni la PROVINO, cărora le mulțumim:

prof. dr. Valeriu V. Cotea, Președinte Onorific al Festivalului PROVINO, președinte al al Patronatului Național al Viei și Vinului și expert al Organizației Internaționale a Viei și Vinului

prof. dr. Dan Boboc, Președinte ADAR

Marian Timofti, Presedinte OSR 2011

reprezentanți ai producătorilor de vin

bloggeri și mass-media de specialitate

membri ai ADAR: Cătălin Păduraru, Gheorghe Crăciunescu, Traian Mihail Petrea, Liviu Grigorica, Catalin Zamfir

somelieri membri in OSR 2011

membri ai Ordo Equestris Vini Europae – Consulatul României – Legatul Iași

studenți, masteranzi și doctoranzi și profesori ai USAMV Iași – Facultatea de Horticultură – Catedra Oenologie

manageri HoReCa și specialiști în domeniu

artiști plastici și colecționari

și tuturor celor care lucrează pentru acest eveniment !

PROVINO IAȘI va reprezenta cu siguranță și anul acesta, un nou reper de calitate evenimentele de vin din România!

Puteti consulta programul complet al evenimentului aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Frank Smulders ProvinoPremieră absolută la Provino: primul masterclass din România susținut de un Master of Wine Festivalul PROVINO – vinul, arta și gastronomia își dau întâlnire în noiembrie la Iași Provio Iasi 2012Provino a fost locul perfect de întâlnire pentru producătorii, specialiștii, cunoscătorii și iubitorii de vin Noutăți de la Vinarte și Gramma pentru Provino Cluj

  • Iasi, Provino

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved