• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Oscar si gastronomie

Feb 28, 2011 costachel Mozaic, Rețete de vedete 12


Respectand traditia, vedetele care au fost prezente la gala de decernare a premiilor Oscar 2011 au mers apoi la Balul Guvernatorilor/ Governors Ball, unde au fost intampinati cu meniul pregatit de bucatarul-sef Wolfgang Puck (austriac de origine, il vedeti in fotografia de sus), care de 17 ani serveste vedetele dupa cea mai importanta seara de la Hollywood.

Echipa celor care au gatit delicatesele a fost formata din nu mai putin de 11 bucatari si 30 de asistenti de bucatar, carora li s-au alaturat 250 de angajati in bucatarie si 600 de chelneri.

“Ne-a luat aproximativ o luna sa stabilim meniul, dupa care l-am trimis spre aprobare consiliului guvernatorilor, pentru a putea, dupa aceea, sa ne organizam”, a declarat bucatarul-sef pentru AFP.

Dupa cum poate ati aflat, “vedetele culinare” au fost felurile de mancare dedicate celor doi mari castigatori. Special pentru Colin Firth a fost pregatita limba de mare (de Dover) la tigaie, cu fenicul, masline, fasole verde, rosii, lamaie, sherry si ulei de masline. Cat despre vegetariana Natalie Portman, a primit cu dedicatie “Black Swan Paella”, de fapt un risotto cu sofran, vin alb, ardei iuti si patrunjel.

Iata insa si meniul complet, in original. Nu de alta, dar sunt destule chestii absolut intraductibile, asa ca, decat in romgleza, parca-i mai bine asa.

83rd Annual Academy Awards Governors Ball
Menu Created by Wolfgang Puck
with Chef Partner Matt Bencivenga and Executive Pastry Chef Sherry Yard

Reception Stations
Sushi…
• Maki Rolls: Spicy Tuna, Sweet Shrimp, Crab, Vegetable
• Nigiri: Tuna, Sweet Shrimp, Yellowtail, Salmon, Snapper
• Sashimi: Tuna, Yellowtail, Salmon, Snapper
• Cucumber Salad, Edamame, Wasabi, Soy, and Pickled Ginger

Shellfish…
• Shrimp, Oysters, and Crab
• Cocktail Sauce, Mustard Sauce, and Mignonette

Tray-Passed
• Smoked Salmon on Oscar Flatbread with Caviar and Crème Fraiche
• Spicy Tuna Tartare in Sesame Miso Cones with Masago
• Mini Kobe Cheeseburger with Remoulade and Aged Cheddar
• Taro Root Taco with Smoked Lobster, Avocado, and Pickled Jalapeno
• Crispy Rice with Hamachi, Yuzu Aioli, Soy, and Edamame
• Quince Truffle Crisp
• Black Truffle Pizza with Ricotta and Thyme

First Course
Trio of Wolfgang’s Signature Salads…
• Artichoke Salad with Confit Tomato, Shaved Parmesan, Arugula, Lemon
• Heirloom Beets with Oranges, Almonds, Goat Cheese, Citrus Shallot Vinaigrette
• Asparagus with Iberico Ham, Black Truffle Aioli, and Mizuna Leaves

Entrée…
• Pan Roasted Dover Sole with Fennel, Olives, Haricot Vert, Tomatoes, Lemon, Sherry, and Olive Oil
• Butler-served Vegetable Paella with Saffron, White Wine, Chili, Parsley

Sherry’s Sweet Bouquet
• Layers of Lemon Cheesecake, Raspberry Cremieux, Cassis Gelee, Valrhona Ivoire
• 24 Karat Chocolate Oscar

Si, daca tot vorbim de Oscaruri, parca trebuia si-un film. Asa ca va invit sa-l urmariti pe Wolfgang Puck prezentand (o parte din) meniul despre care taman am terminat de vorbit.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Wolfgang’s Greatest Hits pentru Oscar Gordon RamsayGordon Ramsay deschide lista celor mai bogați bucătari în 2011 Cel mai scump sos de paste din lume Pentru nunta Prințului Albert gătește însuși Alain Ducasse

  • Colin Firth, Governors Ball, limba de mare, Natalie Portman, Oscar, paella, Wolfgang Puck

12 thoughts on “Oscar si gastronomie”

  1. Moi maitre 28/02/2011 at 10:55

    Frumos menu si spectaculos de-a dreptul… Dover Sole m-a dat pe spate… 🙂 Special pentru Colin Firth… Englezul tot spre fish and chips trage, oricita educatie a gustului ar avea. Ce-i drept, este o institutie la ei F&C…

    Reply ↓
    1. Costachel 28/02/2011 at 10:59

      Speram sa gasesc si reteta exacta (deocamdata pare a fi secreta :-)) Dar o dibui eu pana la urma…

      Reply ↓
  2. aphextwinz 28/02/2011 at 13:53

    • Mini Kobe Cheeseburger

    Visez macar o data in viata sa degust vaca aia nenorocit de scumpa si celebra. In original. M-a ranit, cheesburger. Au inima mea.

    Reply ↓
  3. pansy 28/02/2011 at 19:20

    interesanta mi se pare ponderea felurilor nipone .un meniu pe masura galei oscar.

    Reply ↓
  4. Moi maitre 01/03/2011 at 12:38

    Te referi la reteta exacta pentru f&c? Sau reteta de Dover Sole de la Oscar?

    Reply ↓
  5. Costachel 01/03/2011 at 12:45

    Reteta de la Balul cu pricina. Ca pentru fish&chips, iei ca baza peste pane (sau in aluat de clatite) cu cartofi prajiti, ii bagi eventual intr-un cornet, torni, daca vrei, nitel otet, cat sa mai taie din grasime si cu asta basta, ce mare filosofie? 😀 A, dupa care urmeaza si eventuale variante mai spalate, ca sa nu fie chiar reteta de la coltul strazii 🙂

    Reply ↓
  6. Moi maitre 01/03/2011 at 12:58

    Un cheesburger din kobe beef se poate minca si pe la 20 USD… Asa ca nu-i chiar iesit din comun… Alea de 1000 sau 777 USD sint de fitze, clar, nu de consum…

    Reply ↓
  7. Moi maitre 01/03/2011 at 13:12

    mai sint citeva chestiuni ca berea care se toarna in pane sau aluatul cu pricina… Si alte minunatii ca sa fie de exceptie…
    Iar un kobe burger la restaurantul Spago al lui Puck costa 22 USD… Asa ca… Nu-i chiar un capat de tara… Nici macar o vama! :)))

    Reply ↓
  8. Costachel 01/03/2011 at 13:25

    Sigur ca mai sunt tertipuri la fish&chips. Si nu mai zic ca totul depinde de pestele folosit 🙂
    Cat despre vacuta kobe, parerea mea sincera ca dac-o faci hamburger, e ca si cum ai face o ciorba de icre negre. Fiindca da, exista si asta 🙂

    Reply ↓
  9. Moi maitre 01/03/2011 at 18:35

    Banuiesc ca nu mai au nimic de facut la ea, adaos de vreo grasime ceva… Datorita grasimii marmorate… Altfel, intr-adevar… vitele astea au fost inventate pentru gratar… Altfel grasimea respectiva nu prea isi are sensul…

    Reply ↓
  10. aphextwinz 02/03/2011 at 19:42

    Daca e kobe beef varianta americana (ca o au si ei) poate fi si ciorba. Eu vreau din aia de la japi, cum am vazut eu la TV. Sigur e diferita. Si a inteles exact Costachel la ce ma refer, daca sunt atat de curioasa de ceva bun de tot (cam ca de clasa business de la anumite companii aviatice), apai nu ma intereseaza in hamburger.

    In plus pretul carnii respective l-am cercetat, dintr-o zare in alta, ala la 20 de euro sau dolari nu il vreau decat ca termen de comparatie, eventual 😀

    Dar mi-ati facut un chef de fish&chips (varianta mea, cu aluat de bere) de nu va spun, amandoi. Voi sunteti de vina daca fac maine 🙂

    Reply ↓
  11. Moi maitre 03/03/2011 at 10:05

    Pai vita nu este kobe decit daca este… kobe… Ca-i in Jap sau USA, does not matter… Aceeasi marmoreala a carnii si-ntr-o parte si-ntr-alta… Kobe este si prin Bucuresti… si nu la scoruri imposibile… Asa ca… Chiar nu-i greu de gasit…
    Aluatul cu bere este si favoritul meu… Eu utilizez o reteta de la Jamie pentru f&c… Pofta mare! 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved