Cum, nu știți cine este Alain Ducasse? Păi unul dintre adevărații Grand Chefs din lumea asta, care deține o sumedenie de restaurante în toată lumea, dintre care 3 au cele trois étoiles Michelin: Louis XV la L’hôtel de Paris din Monte-Carlo (din 1990), Alain Ducasse în Paris (1997) și Alain Ducasse at The Dorchester din Londra (2010). Pentru amatorii cifrelor, să precizez că imperiul său gastronomic are mai mult de 1400 de angajați și o cifră de afaceri de 44 milioane de euro. Este singurul francez inclus în Topul Forbes al celor mai influente 100 de persoane din lume. Și, cine știe, poate că el a fost cel ales să pregătească totul și pentru că este cetățean monegasc (din 2008, prin ordonanță personală a Prințului Albert II).
Ei, după introducerea asta poate ați fi tentați să credeți că meniul nunții princiare va fi unul fastuos, plin de fițe și pretenții. Nicidecum. Ducasse a anunțat într-un recent interviu (pentru CBS/AP) că meniul va fi unul foarte simplu, bazat pe bucătăria mediteraneeană, iar legumele vor proveni chiar de la ferma prințului și vor fi culese chiar în dimineața nunții! La fel, peștii vor fi pescuiți tot cu câteva ore înainte, ba chiar și mierea va fi tot monegască. Doar băuturile vor fi aduse de la distanță (n-are Principatul podgorii, ce să-i faci!): șampania va fi, desigur, din Champagne, iar vinul roșu va fi sud-african, în onoarea miresei.
Și, deși meniul încă n-a fost dezvăluit, Ducasse a prezentat unul dintre aperitive, ca să ne facem o idee despre ansamblu. Este vorba despre barbaguian, un fel de plăcințică monegască, umplută cu ricotta, frunze de sfeclă mangold, spanac, praz, măghiran și hasmațuchi.
am aflat cine e Alain Ducasse dar si faptul ca exista un top al persoanelor influente in lume! nu ma mira ca daca exista un francez in topul asta ala este bucatar !asta ca sa revenim la vorba care spune ca totul trece prin stomac.
am aflat cine e Alain Ducasse dar si faptul ca exista un top al persoanelor influente in lume! nu ma mira ca daca exista un francez in topul asta ala este bucatar !asta ca sa revenim la vorba care spune ca totul trece prin stomac.
Pai ca doar nu era sa fie Sarkozy 😀
Fiind monegasc nu trebuie sa plateasca taxe. Nu e rau pentru un asemenea imperiu de afaceri.
Ei, da, dar mai intai e foarte mare bucatar, abia apoi monegasc 🙂