• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

O sacoșică împotriva risipei de vin bun

Oct 12, 2011 costachel Știri 2


Recent, Vin et Société a creat Vinétui, o sacoșă specială de pânză, destinată luării acasă a sticlelor comandate la restaurant și care nu au putut fi băute în întregime. Vinétui urmează să fie oferit gratuit de restaurantele care vor adera la acest program. Acțiunea pleacă de la realitatea că la restaurant vinul bun este scump și e păcat să lași pe masă sticla neterminată. Dar nici să bei mai mult decât trebuie, ca s-o termini, nu e bine.

„Vin et Société” speră că restaurantele vor adera în număr mare la programul Vinétui, anunță Le Journal du Vin.

Asociaţia Vin et Société militează pentru consumul rezonabil și pentru a reda vinului rolul său tradițional în civilizația și gastronomia franceză. Printre altele, organizația propune o zi pe săptămână de abstinență totală, în rest bărbații putând să bea până la trei pahare de vin pe zi.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

A fost, în fine, inventată pastila împotriva mahmurelii! A început cruciada împotriva legilor abuzive anti-fumat Cartofii luptă cu succes împotriva ronțăitului dintre mese Cafeaua, un aliat prețios în lupta împotriva cancerului

  • Franta, sanatate, vin

2 thoughts on “O sacoșică împotriva risipei de vin bun”

  1. aphextwinz 12/10/2011 at 17:07

    Carcotesc, daca imi permiteti, acum o fi publica treaba, dar etuiul il stiu de ani multi. Exista cu pana la 9 compartimente, presupunand ca e masa mare, lumea nu ia acelasi fel de mancare si sunt mai multe tipuri de vinuri pe masa.

    Sunt si termoizolante draciile astea. Eu am primit in Italia acum multi ani.

    Scuzati daca am inoportunat.

    Reply ↓
  2. costachel Post author13/10/2011 at 08:22

    Să mai precizez oare că, pe lângă ideea cu etui-ul propriu-zis, am publicat știrea asta și pentru recomandarea de 3 pahare de vin pe zi? 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved