Recent, Vin et Société a creat Vinétui, o sacoșă specială de pânză, destinată luării acasă a sticlelor comandate la restaurant și care nu au putut fi băute în întregime. Vinétui urmează să fie oferit gratuit de restaurantele care vor adera la acest program. Acțiunea pleacă de la realitatea că la restaurant vinul bun este scump și e păcat să lași pe masă sticla neterminată. Dar nici să bei mai mult decât trebuie, ca s-o termini, nu e bine.
„Vin et Société” speră că restaurantele vor adera în număr mare la programul Vinétui, anunță Le Journal du Vin.
Asociaţia Vin et Société militează pentru consumul rezonabil și pentru a reda vinului rolul său tradițional în civilizația și gastronomia franceză. Printre altele, organizația propune o zi pe săptămână de abstinență totală, în rest bărbații putând să bea până la trei pahare de vin pe zi.
Carcotesc, daca imi permiteti, acum o fi publica treaba, dar etuiul il stiu de ani multi. Exista cu pana la 9 compartimente, presupunand ca e masa mare, lumea nu ia acelasi fel de mancare si sunt mai multe tipuri de vinuri pe masa.
Sunt si termoizolante draciile astea. Eu am primit in Italia acum multi ani.
Carcotesc, daca imi permiteti, acum o fi publica treaba, dar etuiul il stiu de ani multi. Exista cu pana la 9 compartimente, presupunand ca e masa mare, lumea nu ia acelasi fel de mancare si sunt mai multe tipuri de vinuri pe masa.
Sunt si termoizolante draciile astea. Eu am primit in Italia acum multi ani.
Scuzati daca am inoportunat.
Să mai precizez oare că, pe lângă ideea cu etui-ul propriu-zis, am publicat știrea asta și pentru recomandarea de 3 pahare de vin pe zi? 🙂