• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cafeaua, un aliat prețios în lupta împotriva cancerului

Oct 29, 2011 costachel Știri 0


Consumul regulat de cafea reduce riscul de apariție a unui tip de cancer al pielii, afirmă autorii unui studiu recent, care acreditează ideea că această băutură posedă într-adevăr proprietăți anticanceroase.

În plus, potrivit cercetărilor, ale căror rezultate au fost date publicității în această săptămână, în Statele Unite, femeile care beau mai mult de trei cești de cafea pe zi beneficiază de o scădere a riscului de apariție a bazaliomului (carcinom bazocelular) cu 20%, comparativ cu femeile care consumă puțină cafea sau chiar deloc.

Pentru bărbați – care par să beneficieze mai puțin de acest efect protector, din motive deocamdată necunoscute – consumul a cel puțin trei cești de cafea pe zi reduce riscul de cancer al pielii cu cel puțin 9%.

În conformitate cu acest studiu, prezentat cu ocazia unei conferințe ce a fost organizată de American Association for Cancer Research, în orașul american Boston, cu cât consumul de cafea este mai mare, cu atât riscul de apariție a bazaliomului este mai mic.

Autorii studiului s-au declarat ei înșiși surprinși de aceste rezultate.

„Consumul de cafea – nu cea decofeinizată – ar putea fi o opțiune importantă pentru a ajuta prevenirea cancerului de piele”, care este adeseori vindecabil și reprezintă tipul de cancer cel mai des întâlnit, afirmă unul dintre autorii studiului, Fengju Song.

Studiul a fost realizat pe baza unor date provenind de la două studii de amploare. Primul a fost efectuat pe 72.921 de participanți, între 1984 și 2008, iar al doilea pe un eșantion de 39.976 de persoane, monitorizate în perioada 1986 – 2008.

Nu este pentru prima dată când cafelei i-au fost atribuite virtuți anticanceroase. În mai 2011, un alt studiu, realizat de savanții de la Harvard School of Public Health, a evidențiat faptul că bărbații care beau șase cești de cafea pe zi beneficiază de o scădere cu 20% a riscului de a dezvolta cancer la prostată. Procentul ajunge până la 60% în cazul celei mai grave forme a acestui tip de cancer, care este mortală.

Reducerile riscului au fost identice în cazul cafelei cu cofeină și a celei decafeinizate, făcându-i pe specialiști să afirme că virtuțile acestei băuturi sunt asociate cu proprietățile ei antioxidante și antiinflamatorii.

În 2008, un alt studiu, realizat în Japonia, a reliefat o scădere cu 60% a riscului de cancer de col uterin la femeile care beau mai mult de trei cești de cafea pe zi, în comparație cu femeile care beau mai puțin de două cești pe săptămână.

Studiul, comandat de ministerul japonez al Sănătății, a fost efectuat pe un eșantion de 54.000 de femei cu vârstele cuprinse în intervalul 40 – 69 de ani, pe o perioadă de 15 ani. (Mediafax)

S-ar putea să vă intereseze și:

Cafeaua poate alunga depresiile doamnelor Cafea cu moderatieCafeaua băută cu moderație face bine la inimă CafeaCafeaua vă poate apăra ficatul de ravagiile alcoolului Trei cafele pe zi, soluția pentru o viață mai lungă?

  • cafea, cercetare, studiu

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved