N-am știut cum să le spun mai corect prăjiturelelor care urmează, așa că le puteți porecli cum doriți. Contează, zic eu, prea puțin dacă le spunem brownies sau negrese, principalul e că-s tare bune și nu se fac deloc greu. Așa că n-are rost să vă plictisesc prea mult în introducere și vă poftesc în bucătărie, unde pe masă trebuie să ne aștepte
300 g ciocolată neagră, 240 g unt (plus încă vreo 10 g, pentru uns tava) 20 g cacao, 8 ouă, 100 g zahăr, 2 linguri (cu vârf) de făină, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 50 g migdale tocate, 100 g migdale râșnite.
Pregătirile preliminare zic așa: încălziți cuptorul la 200ºC, ungeți tava cu unt, separați gălbenușurile de albușuri, rupeți ciocolata bucățele și topiți-o (bain-marie, microundă, cum vă vine mai la îndemână).
Frecați bine gălbenușurile cu zahărul, până ce compoziția se albește și se umflă. Adăugați, pe rând și amestecând bine, cacaua, migdalele râșnite, făina, scorțișoara, apoi ciocolata și untul topit.
Bateți albușurile spumă tare și amestecați ușor și cu grijă cele două compoziții. Vărsați totul în tava unsă cu unt și băgați în cuptor. După un sfert de oră, micșorați focul (160ºC) și continuați coacerea aproximativ 20 de minute.
Lăsați negresele să se răcească, apoi scoateți-le din formă și tăiați-le pătrate. Decorați-le cu migdalele tocate și, eventual, cu ciocolată rasă cu dispozitivul de tăiat legume, cu bucățele de fructe roșii, sau oricum credeți dumneavoastră de cuviință.
Ce bem la brownies? Un roșu dulce ar fi idealul, dar nici un lichior de cacao sau chiar un coniac n-ar fi câtuși de puțin de lepădat.
mi se pare prea putina faina: migdale + faina + cacao, fac aprox 170 gr praf la 8 oua si mult unt. sigur e asa, fiindca eu o fac da’ iti trag o mama de urecheala daca stric ingredientele…
Sigur nu 🙂 Dacă nu a crescut, pot să bănui că de vină e amestecarea albușurilor bătute în compoziție. Trebuie făcută cu grijă și cu mișcări ușoare, verticale, de jos în sus (că să nu iasă aerul strâns în albușuri, că el e responsabil cu creșterea). Sau poate n-au fost bătute suficient de năpraznic 🙂
mi se pare prea putina faina: migdale + faina + cacao, fac aprox 170 gr praf la 8 oua si mult unt. sigur e asa, fiindca eu o fac da’ iti trag o mama de urecheala daca stric ingredientele…
Nicio problemă, aștept laudele 🙂
a mea nu a iesit asa pufoasa ca in foto ….nu a crescut practic….sigur nu tb pus nik…praf de copt, drojdie…ceva?
Sigur nu 🙂 Dacă nu a crescut, pot să bănui că de vină e amestecarea albușurilor bătute în compoziție. Trebuie făcută cu grijă și cu mișcări ușoare, verticale, de jos în sus (că să nu iasă aerul strâns în albușuri, că el e responsabil cu creșterea). Sau poate n-au fost bătute suficient de năpraznic 🙂