• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Bezele marmorate cu ciocolată

Mar 18, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 1


Un desert foarte gustos și extrem de spectaculos, aceste bezele cu ciocolată, cu care vă veți uimi cu siguranță invitații și va fi tare greu să-i convingeți că nu le-ați cumpărat, ci le-ați preparat chiar cu mânuțele dumneavoastră. Și chiar aș cam băga mâna în foc că și copii s-ar cam descurca să le facă, așa-s de simplu de făcut. Nu credeți? Ia să vedem!

100 g ciocolată neagră,
4 albușuri,
1 lămâie,
200 g zahăr tos (din cel fin),
cam 300 g frișcă bătută (facultativ).

Mai întâi încălziți cuptorul, la foc slab (100ºC). Topiți ciocolata la foc moale, preferabil la bain-marie. Bateți albușurile năprasnic cu nițică zeamă de lămâie. Adăugați treptat zahărul, până obțineți o spumă zdravănă și lucioasă.

Tapetați tava cuptorului cu pergament. Puneți compoziția, cu lingura, într-un poș (dacă aveți mai multe capete la el, folosiți unul cu diametru mic) Faceți o gaură în centru (coada lungă a unei linguri de lemn se va dovedi o sculă foarte utilă) și turnați cu grijă ciocolata topită, care trebuie să fie destul de lichidă pentru a putea curge încet. Formați bezele de 5-6 cm, cu mișcări ușor circulare, având grijă să lăsați suficient spațiu între ele. Băgați tava în cuptor, unde trebuie să stea cam 1 oră.

Scoateți bezelele și, dacă vreți, uniți-le două câte două, punând frișcă (sau altă cremă) între ele. Dacă nu, serviți frișca separat, să-și pună fiecare cât și dacă vrea.

Am avut dreptate că-i simplu?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu ciocolată Fondant de ciocolata cu portocale Tartă cu ciocolată Pască cu ciocolatăPască cu ciocolată

  • ciocolata, desert, dulce, oua

One thought on “Bezele marmorate cu ciocolată”

  1. irina gabriela 15/02/2012 at 06:00

    astea le incerc sigur….ma tenteaza

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved