Un desert foarte gustos și extrem de spectaculos, aceste bezele cu ciocolată, cu care vă veți uimi cu siguranță invitații și va fi tare greu să-i convingeți că nu le-ați cumpărat, ci le-ați preparat chiar cu mânuțele dumneavoastră. Și chiar aș cam băga mâna în foc că și copii s-ar cam descurca să le facă, așa-s de simplu de făcut. Nu credeți? Ia să vedem!
100 g ciocolată neagră, 4 albușuri, 1 lămâie, 200 g zahăr tos (din cel fin),
cam 300 g frișcă bătută (facultativ).
Mai întâi încălziți cuptorul, la foc slab (100ºC). Topiți ciocolata la foc moale, preferabil la bain-marie. Bateți albușurile năprasnic cu nițică zeamă de lămâie. Adăugați treptat zahărul, până obțineți o spumă zdravănă și lucioasă.
Tapetați tava cuptorului cu pergament. Puneți compoziția, cu lingura, într-un poș (dacă aveți mai multe capete la el, folosiți unul cu diametru mic) Faceți o gaură în centru (coada lungă a unei linguri de lemn se va dovedi o sculă foarte utilă) și turnați cu grijă ciocolata topită, care trebuie să fie destul de lichidă pentru a putea curge încet. Formați bezele de 5-6 cm, cu mișcări ușor circulare, având grijă să lăsați suficient spațiu între ele. Băgați tava în cuptor, unde trebuie să stea cam 1 oră.
Scoateți bezelele și, dacă vreți, uniți-le două câte două, punând frișcă (sau altă cremă) între ele. Dacă nu, serviți frișca separat, să-și pună fiecare cât și dacă vrea.
astea le incerc sigur….ma tenteaza