• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point

Oct 11, 2011 costachel Băuturi, Eveniment, Mozaic, Vinuri 1


Din câte mi-a povestit Paharnicul Răzvan Avram, norocul a jucat și el rolul său în degustarea de aseară de la Good Point. Adică nu a fost vorba despre un episod dintr-un lanț de evenimente organizat de Wine Soul, adică divizia premium de la Murfatlar (de altfel, managerul acesteia, Dan Bundur, ne-a mărturisit că degustarea ieșeană este chiar primul eveniment cu public al Wine Soul). Nu, pur și simplu s-au întâlnit în mod fericit dorința lui Răzvan Macici de a-și revedea bunicii și orașul natal cu permanenta dorință a lui Răzvan Avram de a organiza evenimente cât mai interesante pentru iubitorii de vin ieșeni. A rezultat o degustare cât se poate de reușită, vinurile fiind prezentate de Cristian Baschir, wine promoter al Wine Soul, dar nici Răzvan Macici nu a scăpat fără să spună câteva vorbe, atât referitoare la vinuri, cât și la el însuși. Că doar se întorsese acasă după o groază de ani, trebuia să povestească, nu-i așa?, concitadinilor ce-a mai făcut cât a fost plecat.

Vinurile serii

Cu precizarea că vinurile realizate de Răzvan Macici vor putea fi degustate abia din toamna anului viitor (cele albe), ne-au fost puse în pahare vinurile de top produse în momentul de față de Murfatlar.

3 Hectare Sable Noble, alb, 2010

Cupaj de Pinot Gris cu Sauvignon Blanc. Un nas foarte frumos, cu fructe albe (pere), note florale și un strop de miere. Gustul ușor, suav, foc de mineral. Păcat că s-a dus vara, dar și acum e foarte plăcut!

3 Hectare Sable Noble, roze, 2010

Un rozé obținut din Cabernet Sauvignon. Culoare mai intensă decât la majoritatea rozé-urilor (seamănă mai curând cu un clairet), un nas (aproape) de roșu curat, cu multe fructe (tot roșii, firește!), un strop de condimente, aciditate bună, corp zdravăn, chiar cu ceva tanini care usucă un pic gura. Dar, per total, un vin chiar plăcut și nu mă miră faptul că este cel mai vândut din gama Sable Noble. Nu-i genul de vin care se bea simplu, pe terasă, însă cu greu îmi închipui un însoțitor mai bun pentru o friptură de miel, de pildă.

3 Hectare Sable Noble, roșu, 2008

Cupaj din Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră. „Vinul cu trei suflete”, după cum este el prezentat de producător. Arome de-a dreptul impetuoase, pe lângă fructele roșii (negre) simțindu-se și ceva note de piele, tutun și condimente. Dar e mult mai prietenos decât dă senzația la prima mirosire, e un vin fluid, curat, cu tanini moi și catifelați. Cum era și de așteptat, cel mai bun vin din gamă.

M1 Syrah, 2010

Despre acest vin am de gând să scriu separat, așa că sper că nu vă supărați dacă n-am să vă spun despre el, deocamdată, decât o poveste. La Murfatlar nu există, în momentul de față, decât o jumătate de hectar cu Syrah pe rod (s-au mai plantat recent 10 ha, dar mai avem de așteptat), iar vinul obținut de pe această suprafață era un fel de „vinul casei”. În februarie, printre probele pe care cei de la Murfatlar i le-au dus lui Răzvan Macici în Africa de Sud, se afla și acest Syrah. I-a plăcut foarte mult, i-a convins să-l îmbutelieze (erau ceva dificultăți legate de omologare), a fost îmbuteliat sub eticheta M1, a fost trimis, mai mult într-o doară, la Mondial de Bruxelles și s-a întors de acolo, spre surpriza tuturor, cu medalia de aur. Un vin într-adevăr excepțional, creat de Alexandru Canariov (care a ieșit recent la pensie, după 47 de ani petrecuți la Murfatlar). Păcat că nu sunt (de fapt, au fost!) decât 3.756 de sticle.

 * * *

Iar despre Răzvan Macici, mai multe informații puteți afla din interviul pe care a avut amabilitatea să mi-l ofere.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Murfatlar Sable Noble Cabernet Sauvignon RozeMurfatlar Sable Noble roze 2011 Sable Noble Cupaj Alb 2011Sable Noble cupaj alb, 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar Sable Noble timbru detasabilAu fost lansate vinurile de la Murfatlar ale lui Răzvan Macici Răzvan Macici vrea să facă la Murfatlar cele mai bune vinuri din România

  • 3 Hectare, Crama Atelier, degustari, Good Point, Murfatlar, Razvan Avram, Razvan Macici, Sable Noble, Syrah M1, vin

One thought on “Răzvan Macici, 3 Hectare Sable Noble și Syrah M1 la Iași, adică degustare Murfatlar la Good Point”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved