• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Leat 6500 Chardonnay 2012, M1 Crama Atelier

Sep 04, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Chardonnay Leat 6500

Recunosc, am așteptat cu destulă nerăbdare reîntâlnirea cu Chardonnay-ul meșterit de Răzvan Macici la Murfatlar. Mai ales că, nefiind vreun mare fan al acestui soi, mă bucurase întrucâtva nonconformismul variantei 2011 (v-am povestit pe scurt despre ea aici.) Că această ieșire din tipare i-a făcut pe unii să-l considere „vin pentru gastronomie”, treaba lor…

Ei bine, s-ar putea ca varianta 2012 să-i bucure, în sensul că acest Chardonnay e mai „cuminte” și mai tipic. Olfactiv domină fructele albe, locale și exotice, doar sprijinite pe tușe de vanilie și pe o aromă discretă de alune de pădure (ușor) rumenite. Gustul nu mai e atât de crocant, onctuozitatea specifică se manifestă mai în voie, alături de o excelentă mineralitate. Vinul e rotund și catifelat, alcoolul (14,9%!) e bine integrat (dar în stomac se simte, așa că e musai să mâncați ceva!), iar postgustul lung e subliniat de o ușoară amărală care îi subliniază eleganța.

Mâncare am zis? Păi aș merge și pe mâna producătorului, care zice, printre altele, rață cu portocale. Dar trebuie să recunosc că a fost un companion foarte bun pentru un soté de pui cu ciuperci. Dacă scăpam și puțină costiță afumată la călit, sunt convins că ar fi fost perfect!

Foto: atelieruldevinuri.com

S-ar putea să vă intereseze și:

Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama AtelierLeat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, M1 Crama Atelier Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012Arezan Fetească Neagră Roze M1 Crama Atelier 2012 Murfatlar Leat 6500 The Origin, 2011Murfatlar Leat 6500 The Origin, roze, 2011 Charme de la Mer, Traminer, M1 Crama Atelier MurfatlarCharme de la Mer, Traminer, M1 Crama Atelier Murfatlar

  • Chardonnay, Crama Atelier, Leat 6500, Murfatlar, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved