• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Charme de la Mer, Traminer, M1 Crama Atelier Murfatlar

Jul 20, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Charme de la Mer, Traminer, M1 Crama Atelier Murfatlar

Când vine vorba despre Traminer, automat îmi aduc aminte despre destul de vechea durere a unui bun prieten care, ori de câte ori vine vorba despre explozia din ultimii ani a vinurilor românești, nu uită niciodată să se-ntrebe, oarecum retoric, „măi, dar oare de ce nu mai face nimeni Traminer?”

Acuma, sigur, n-are rost să facem, aici și acum, o discuție despre soiurile replantate în ultima perioadă și criteriile care au stat la baza alegerii lor. Ci doar să ne bucurăm că, iaca, Murfatlarul, mai exact M1 Crama Atelier, ne face încă o surpriză foarte plăcută (și mai știu un Traminer care e pe vine, dar toate la timpul lor).

Olfactiv, ne întâmpină aromele specifice, un concert bine închegat de trandafiri, gutui, cireșe albe (de dulceață), caise și un mix tropical, cu citrice cu tot. Gustul vine perfect în continuare, poate cu mica surpriză că restul de zahăr (demisec scrie, demisec citim!) nu e atât de prezent pe cât ne-am putea aștepta.

Și că veni vorba despre gust: dacă-l veți bea imediat ce l-ați scos din frigider, veți avea o mică dezamăgire, fiindcă vi se va părea „subțire”. Așa că v-aș recomanda să aveți puțină răbdare, să-l lăsați să ajungă pe la vreo 8-10ºC, dacă vreți să vă bucurați de el precum merită.

Cu ce-l întovărășim pe dumnealui, Traminerul? Păi o fi el un vin (semi)aromat și demisec, însă nu e un vin pentru sfârșitul mesei. Sau poate doar pentru anumite deserturi, mai mult răcoritoare decât dulci, pe bază de fructe. În schimb, va merge cât se poate de bine alături de preparate dulci-acrișoare, precum ardeleneștile cărnuri cu fructe sau chinezeștile sweet&sour.

Dar mai curând aș zice că e vorba despre un vin care merită savurat, pur și simplu, pe o terasă. Iar dacă respectiva terasa e situată pe malul mării, cu atât mai bine. Doar vorbim despre Charme de la Mer, nu?

S-ar putea să vă intereseze și:

Sable Noble Cupaj Alb 2011Sable Noble cupaj alb, 2011, M1 Crama Atelier Murfatlar Cramposie Arezan Murfatlar 2011Crâmpoșie 2011, Arezan, M1 Crama Atelier Murfatlar Dan Bundur FatumIeșenii s-au convins: bune vinuri mai face Răzvan Macici la M1 Crama Atelier Murfatlar Arezan Feteasca Alba&Regala 2011Fetească Regală & Fetească Albă 2011, Arezan, M1, Crama Atelier Murfatlar

  • Crama Atelier, Murfatlar, Traminer, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved