• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Gala HoReCa Iași 2011 și al său concurs de wine-pairing în imagini

Dec 10, 2011 costachel Eveniment, Mozaic 3


Joi a avut loc, la magazinul GoodPoint, prima ediție a Galei HoReCa Iași, prilej cu care, firește, s-au împărțit și niște diplome (lista lor completă o găsiți aici, nu-i frumos să fac copy-paste), dar, din punctul meu de vedere, mai important a fost concursul de wine-pairing, la care am avut onoarea să fiu poftit în juriu.

Cum s-a desfășurat? Organizatorii au pus la dispoziția concurenților un vin alb sec (Cocoș Chardonnay 2010 – Recaș), un vin roșu sec (Miracol Cabernet Sauvignon 2009 – Crama Oprișor) și un vin alb dulce (Castel Stârmina Tămâioasă Româneasca dulce 2008 – Vinarte), urmând ca aceștia să prezinte preparatele lor culinare care se potrivesc cel mai bine cu aceste vinuri.

Mai întâi, firește, au fost aperitivele, categorie la care câștigător a fost declarat Restaurantul Traian (bucătar Camelia Timofte)

A urmat felul principal, iar cea mai bună asociere cu vinul a reușit-o restaurantul Șapte Coline (bucătar Cornel Ghercă)

În fine, la categoria desert s-a impus detașat Restaurantul Cosmopolitan de la Hotel Ramada (bucătar Costel Savu). Detașat, adică a primit numai note de 10 (de altfel singurele din concurs), în primul rând pentru prăjitura din poza de la deschidere, dar și pentru sufleul de ciocolată cu înghețată care deschide seria de poze de mai jos.

Și o ultimă precizare de final: jurizarea a vizat, evident, doar asocierea cât mai bună a preparatului cu vinul oferit și nu calitatea în sine a mâncării (din acest ultim punct de vedere, absolut toți au fost câștigători, cel puțin din punctul meu de vedere).

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinuri la bag-in-boxDespre un mic concurs de vinuri la bag-in-box și nu numai Vinuri HoReCa VinarteÎn avanpremieră, noile vinuri din gama Horeca de la Vinarte Punct final pentru „Degustări de vin de Iași”, încep pregătirile pentru „Vin la Iași”! Casual Wine Party IasiCasual Wine Party la Cafepedia Iași

  • Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Good Point, Oprisor, Recas, Tamaioasa Romaneasca, Vinarte

3 thoughts on “Gala HoReCa Iași 2011 și al său concurs de wine-pairing în imagini”

  1. aphextwinz 11/12/2011 at 14:11

    AM o intrebare, stiu ca e stupid ca nu folosesc google, am o problema cu el si prefer sa imi raspunda un om care stie ce spune, nu cine stie cine a scris pe wiki: ce inseamna wine-pairing?

    Despre preparate, mi-e greu sa ma pronunt pentru ca in general, de la o vreme, mi se pare un tipar folosit la asezarile in farfurii, nu zic de unul anume, incat prefer des fasole cu carnati, dar nu ma luati in seama 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/12/2011 at 14:17

      Asocierea mâncării cu vinul. De obicei vinul se alege în funcție de mâncare, de data asta s-a pus căruța înaintea boilor, în sensul că vinurile au fost stabilite inițial, iar participanții la concurs trebuiau să vină cu mâncăruri care să se asocieze cât mai bine cu ele. Și să-mi fie rușine că folosesc englezisme, promit să nu se mai repete!

      Și mi-e dor de o fasole cu cârnați… 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved