Conform unui studiu realizat pe 5.000 de americani, consumul regulat de bomboane și dulciuri nu este direct legat de creșterea în greutate, nici de pericolul apariției maladiilor cardiovasculare. Rezultatele acestei cercetări revoluționare au fost recent date publicității de Nutrition Journal (mai multe detalii găsiți aici).
Dieteticiana Mary Murphy, coordonatoarea studiului, susține că nu a putut fi determinată o legătură directă între frecvența consumului de dulciuri și indicele masei corporale. Și nici posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare nu poate fi legată de aceste „mici plăceri vinovate”. Așa că, și de data aceasta, ca și în multe altele, „moderație” pare a fi cuvântul cheie.
Totuși, trebuie să aflați și că studiul a fost comandat de National Confectioners Association (Asociația Americană a Confiserilor). Vă așteptați la un alt rezultat al cercetărilor?
Bine ca nu au comandat aia care fabrica zahar sau corn syrup sa ne spuna ce bun si sanatos este.
Asteptam producatorii de vodka sa ne spuna ce sanatoase sunt fibrele din cereale si ca e doar o parere ca ficatul schelalaie de la alcool … cu moderatie.
Bine ca nu au comandat aia care fabrica zahar sau corn syrup sa ne spuna ce bun si sanatos este.
Asteptam producatorii de vodka sa ne spuna ce sanatoase sunt fibrele din cereale si ca e doar o parere ca ficatul schelalaie de la alcool … cu moderatie.
Paradoxal sau nu (bine, nu vorbim de cantități industriale), votca face ficatului mai puțin rău decât berea. 🙂
Și ce fibre are berea…