• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Drumul Vinului ieşean, episodul al doilea

Sep 11, 2010 costachel Mozaic, Reportaje 0


Câteva dintre vinurile produse de Cramele Copoului

Dacă Icar Tours a ales ca prima destinaţie a Drumului ieşean al Vinului Casa Olteanu (Gramma) din Vişani, pentru cea de-a doua întâlnire din ciclu Florin Bărhălescu ne-a dat întâlnire în Dealul Copoului, pe strada Viticultorilor (da, există şi coincidenţe dintr-astea!), la Cramele ViniCom.

De la stanga la dreapta Florin Barhalescu, Constantin Comanescu şi Valeriu V. Cotea

Despre această nouă (şi în aceeaşi timp veche) cramă v-am mai povestit, cu ocazia lansării ei oficiale, şi n-aş vrea să mă repet, aşa că vin doar cu veştile proaspete: retehnologizarea s-a încheiat şi, începând de la anul, vom bea vin făcut în condiţii cât se poate de moderne (cel mai bucuros era, de departe, oenologul cramei, Constantin Profir, care ne-a mărturisit: „De-abia aştept!“).

Prezentarea vinurilor

Iar în planurile de viitor ale proprietarului Constantin Comănescu stă şi construirea unui restaurant care să ofere condiţii cât se poate de bune pentru degustarea unui pahar de vin. Nu de alta, dar „sper să reveniţi cu plăcere, măcar o parte dintre dumneavoastră, să le spuneţi şi colegilor dumneavoastră că sunteţi oricând aşteptaţi cu drag“, după cum a ţinut să precizeze.

Câțiva dintre participanții la degustare

 

S-ar putea să vă intereseze și:

Drumul vinului ieșean, popasul Bucium Mihaela SimionescuDrumul vinului iesean a ajuns la Cotnari Drumul Vinului la Iaşi, episodul pilot Ati fost la Muzeul Viei si Vinului de la Harlau?

  • Constantin Comanescu, Copou, Cramele ViniCom, drumul vinului, turism oenologic

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved