• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

De Paști, 25 de lei carnea de miel, 20 de lei brânza

Apr 03, 2012 costachel Știri 0


Prețul unui kilogram de carne de miel va ajunge înainte de Paști la maximum 25 de lei, iar un kilogram de telemea de oaie adusă din Mărginimea Sibiului va costa cel mult 20 de lei în piețele din Sibiu, dar și în cele din București.

Oierii sibieni nu vor încasa toți acești bani, fiind nevoiți să apeleze la intermediari, cei care domină tarabele din piețe, după cum a declarat Marcel Andrei, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Sibiu.

„În preajma Paștelui la producători în 2011 era 12 lei un kilogram de telemea de oaie, cunoscuta brânză de Sibiu, care pe piață a ajuns la 20 de lei, ceea ce ne așteptăm și în acest an. (…) Majoritatea mieilor la micii producători din județul Sibiu ajung în piețele de la noi în special zona București – Pitești, unde prețul pentru un kilogram de carne de miel nu va depăși 25 de lei, ca și anul trecut. În piețe nu sunt adevărații producători, ci intermediarii, și aici este problema. Producătorii nu au timp să stea 365 de zile pe an în piețe”, a declarat ieri pentru Agerpres președintele Marcel Andrei.

Deja la primul târg de miei și oi eco din județul Sibiu, care a fost organizat duminică în localitatea Vurpăr de pe Valea Hârtibaciului, prețul pentru un kilogram de carne de miel a fost între 20 și 25 de lei.

Din cei 500.000 de miei de Paști din județul Sibiu din acest an doar 100.000 vor ajunge pe piața internă, întrucât consumul de carne de miel în România este în scădere din cauza reducerii puterii de cumpărare.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Carnea artificială e din ce în ce mai aproape de farfuriile noastre Semnificații ale mielului de Paști Ștrudel de mielȘtrudel de miel Cotlete de porc69% din carnea de porc din SUA este contaminată

  • branza, carne, miel, Pasti, preturi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved