Carnea de porc comercializată în acest moment în SUA este contaminată în proporție de 69% cu bacteria periculoasă Yersinia enterocolitica. Acesta este rezultatul unei recente examinări a eșantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de către experți ai Consumer Reports, informează ABC News.
Această bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, afectează mai mult de 100.000 de americani pe an. Mai mult, se estimează că fiecărui caz diagnosticat îi corespund mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate.
Simptomele bolii sunt destul de severe și pot include febră, crampe și diaree cu sânge, subliniază medicii.
Pentru studiul său, Consumer Reports a prelevat probe de la tipurile de carne de porc cumpărată cel mai frecvent de milioane de americani în toată țara. În elantion au fost incluse 148 cotlete de porc și 50 de eșantioane de carne tocată. Aproape 69% din probele examinate erau infectate cu Yersinia și 11 % cu enterococi. Salmonella și Listeria, două bacterii mai cunoscute și mai frecvent întâlnite, au fost depistate doar în 4% din cazuri și, respectiv 3%.
La rândul său, Pork Producer’s Council a pus în discuție metodele folosite de Consumer Reports, afirmând că eșantionul folosit „nu poate oferi o informare reprezentativă la nivel național asupra prezenței respectivei bacterii în carne”.
Singura veste bună este aceea că Yersinia enterocolitica poate fi ucisă, printr-o gătire corespunzătoare a cărnii. Pentru aceasta, temperatura internă trebuie să depășească 62ºC în cazul cărnii, respectiv 71ºC în cazul cărnii tocate.
Mie mi-a placut cel mai mult procentul, adica cifra.
Cred că au mânărit-o un pic, să facă știrea mai atractivă 🙂