• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

69% din carnea de porc din SUA este contaminată

Nov 29, 2012 costachel Știri 2


Cotlete de porc

Carnea de porc comercializată în acest moment în SUA este contaminată în proporție de 69% cu bacteria periculoasă Yersinia enterocolitica. Acesta este rezultatul unei recente examinări a eșantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de către experți ai Consumer Reports, informează ABC News.

Această bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, afectează mai mult de 100.000 de americani pe an. Mai mult, se estimează că fiecărui caz diagnosticat îi corespund mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate.
Simptomele bolii sunt destul de severe și pot include febră, crampe și diaree cu sânge, subliniază medicii.

Pentru studiul său, Consumer Reports a prelevat probe de la tipurile de carne de porc cumpărată cel mai frecvent de milioane de americani în toată țara. În elantion au fost incluse 148 cotlete de porc și 50 de eșantioane de carne tocată. Aproape 69% din probele examinate erau infectate cu Yersinia și 11 % cu enterococi. Salmonella și Listeria, două bacterii mai cunoscute și mai frecvent întâlnite, au fost depistate doar în 4% din cazuri și, respectiv 3%.

La rândul său, Pork Producer’s Council a pus în discuție metodele folosite de Consumer Reports, afirmând că eșantionul folosit „nu poate oferi o informare reprezentativă la nivel național asupra prezenței respectivei bacterii în carne”.

Singura veste bună este aceea că Yersinia enterocolitica poate fi ucisă, printr-o gătire corespunzătoare a cărnii. Pentru aceasta, temperatura internă trebuie să depășească 62ºC în cazul cărnii, respectiv 71ºC în cazul cărnii tocate.

S-ar putea să vă intereseze și:

Carnea artificială e din ce în ce mai aproape de farfuriile noastre De Paști, 25 de lei carnea de miel, 20 de lei brânza Conopida cu carne de porc Cârnați de porc

  • carne, porc, sanatate, studiu, SUA

2 thoughts on “69% din carnea de porc din SUA este contaminată”

  1. aphextwinz 09/12/2012 at 10:23

    Mie mi-a placut cel mai mult procentul, adica cifra.

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/12/2012 at 12:08

      Cred că au mânărit-o un pic, să facă știrea mai atractivă 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved