• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cum poți curăța usturoiul în mai puțin de 10 secunde?

Apr 10, 2014 costachel Rețete, Sfaturi, trucuri și tertipuri 8


Usturoi curatare

E adevărat, o știm cu toții: curățarea usturoiului este, de cele mai multe ori, enervantă. Personal, prefer tertipul clasic: cățelul de usturoi se pune pe un fund și se apasă ușor cu partea plată a lamei unui cuțit mare, până când auzim un trosnet scurt. Dacă-i vorba de mujdei, e perfect, dacă însă usturoiul trebuie să intervină în narațiune sub formă de rondele fine și elegante, atunci s-ar putea să fie o problemă. Dacă apăsăm prea tare…

Iată însă că revista Saveur ne propune o versiune mult accelerată (da, clipul e mai vechi, dar abia acum am dat peste el, așa că mă și grăbesc să vi-l ofer). Încă n-am încercat metoda (îmi lipsește al doilea castron), dar sper că îmi veți spune dacă funcționează sau nu 🙂

S-ar putea să vă intereseze și:

Vin consum productieProducem mai puțin vin, dar bem mai mult 10 legi americane, mai mult sau mai puțin hazlii, legate de băutură File mai puțin cunoscute din frumoasa poveste de iubire a mămăligii cu carnea 5 mituri alimentare, mai mult sau mai puțin adevărate

  • sfaturi, trucuri, usturoi

8 thoughts on “Cum poți curăța usturoiul în mai puțin de 10 secunde?”

  1. Alex 10/04/2014 at 11:35

    Da, o fi mergînd la usturoiul de supermarket chinezesc, dar pe ăla, de multe ori, îl desfaci şi cu mîna. Pariu că la ăsta lipicios – şi, aş adăuga, cu aromă şi gust adevărate – de Copalău nu merge aşa? 😀

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/04/2014 at 12:00

      Ei, dar unde mai găsești usturoi de Copalău în zilele noastre? 😀

      Reply ↓
  2. Alex 10/04/2014 at 12:07

    I-am zis generic “de Copalău”. Mă refer la usturoiul ăla aromat, mititel şi lipicios, la care plîngi pînă termini de curăţat, dar care merită tot efortul. 🙂

    P.S.: La Copalău mai vînd ăştia usturoi, mi-am luat eu anul trecut vreo trei “cozi” din alea, cînd aveam drum spre Botoşani.

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/04/2014 at 13:06

      Știu că termenul era, de fapt, generic, dar nu m-am putut abține 🙂 Altminteri, vezi c-a venit mai jos o precizare!

      Reply ↓
  3. Alin 10/04/2014 at 12:49

    Salut,
    Functioneaza si daca folosesti castroane mici de metal/plastic dur.
    Functioneaza si la usturoiul romanesc daca are cateii mari.

    Reply ↓
    1. costachel Post author10/04/2014 at 13:07

      Mulțam de informație. Cred c-am să-ncerc într-o cutie de plastic cu capac. Sau poate chiar într-un borcan cu filet.

      Reply ↓
  4. Costin Draghia 11/04/2014 at 09:48

    In borcan (si cutie de plastic) n-o sa mearga in veci, catelul are nevoie de cursa mai lunga ca sa se loveasca cu forta de peretii celor 2 ligheane, chestie care nu poate fi obtinuta in recipientii de mai sus.

    Am incercat cu usturoi romanesc, d-ala mai micu’ n-a prea dat rezultate…

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/04/2014 at 11:58

      Am înțeles… Ei, rămâne să-mi cumpăr un al doilea lighean 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved