Ministerul Agriculturii a atestat în primul semestru 552 de produse tradiționale, de 2,6 ori mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul operatorilor economici tradiționali a urcat la 85 de la 55, potrivit datelor furnizate de minister.
În primul semestru din 2010 au fost atestate 206 produse alimentare tradiționale.
Ponderea cea mai mare este reprezentată de produsele din carne, urmată de produsele din lapte, pâine, zaharoase, legume-fructe, arată ministerul de resort.
În 2010, numărul produselor alimentare tradiționale atestate a fost de 189, cea mai mare pondere fiind reprezentată tot de carne și produsele din carne (70 produse), lapte și produsele din lapte (44 produse), legume și fructe (21 produse), morărit și panificație (20 produse), miere de albine (17 produse), produse zaharoase (12 produse), băuturi alcoolice (5 produse).
Detalii privind atestarea și înscrierea, pe money.ro.