• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Concluzii după BioFach 2012: progresăm, dar…

Feb 21, 2012 costachel Știri 1


România și-a trimis din nou reprezentanții la cel mai mare târg de produse organice din lume, BioFach, organizat la fiecare început de an la Nürnberg (Germania). Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15 – 18 februarie, iar în data de 17 februarie, în pavilionul României a fost organizată și o masă rotundă intitulata Romanian Organic Forum. Printre invitații de marca s-au numărat Jean François Hulot, șeful Unității de Agricultură Ecologică în cadrul Comisiei Europene, și Barna Tanczos, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Participarea românească este în creștere, am avut 24 de firme prezente, față de 17 anul trecut. România are potențial pentru dezvoltarea acestui sector”, a declarat Mihai Cioceanu, președintele Asociației Bio-România a Operatorilor din Agricultura Ecologică, pentru Green Report.

Suprafața totală ocupată de firmele românești a fost de 250 de metri pătrați, participarea lor la expoziție a fost parțial sponsorizata de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, iar activitatea de promovare a României a inclus și un program folcloric.

Printre produsele românești expuse s-au numărat cerealele, mierea, fructele de pădure, produsele lactate, medicamentele din plante, suplimentele alimentare și vinurile bio.

Amploarea salonului BioFach 2012 poate fi caracterizată prin câteva date statistice: 2420 de expozanți, 40.000 de vizitatori din 130 de țări și o suprafață totală ocupată de 45.000 de metri pătrați. BioFach a fost cuplat și cu salonul Vivaness, dedicat cosmeticelor naturale.

Deși la prima vedere, România a avut o prezența bună, în mod real a fost vorba de o „participare destul de modestă în comparație cu alte țări”, considera Peter Wolf, reprezentatul BioFach în România.

„Oferta noastră este limitată – oferim mai mult materie primă, mai puțin produse finite. Cerealele și fructele de pădure le exportam în vrac, ele se procesează, se ambalează și se revând de firme străine. Alte țări au și procesatori”, a precizat Wolf.

România a fost invitată să devină anul viitor partenerul Germaniei la BioFach Nürnberg 2013, costurile totale pentru derularea acestui parteneriat fiind estimate la circa 500.000 de euro.

Foto: biofach.de

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

20 de firme reprezintă România la Biofach 2012 17 firme romanesti la Biofach 2011 Produse românești Biofach 2013A început BioFach 2013. România este „țara anului” Semnare Conventie Biofach 2013România este oficial Țara Anului la Biofach 2013

  • agricultura, Biofach, ecologie, Germania, MADR, producatori, targ

One thought on “Concluzii după BioFach 2012: progresăm, dar…”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved